Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Arsenal - Manchester United
Tuffast tänkbara utmaning

Manchester Uniteds damlag åker idag för bortamatch mot serieledaren Arsenal. Det är såklart tuffast tänkbara utmaning. Arsenal är obesegrade på hemmaplan i ligan och har fin form medan United kommer från en tung förlust i ligacupen mot Chelsea. Dessförinnan har det dock sett mycket bra ut och vi ska absolut kunna pressa the Gunners med en bra dag. 

Efter förlusten mot Chelsea senast i cupen lär Skinners trupp vara revanschsugna. Dessförinnan minns vi dock segern mot Arsenal i ligacupen under en mycket fin januari månad för United. I själva verket hade laget sju raka segrar innan förlusten mot Chelsea.

Manchester Uniteds lag

Bruun från start.

Arsenals lag

Förutsättningar

Hayley Ladd och Ella Toone är tillbaka efter avstängningar.  Det är nyckelspelare och i synnerhet Ladd saknades på det defensiva mittfältet enligt vår matchrapport senast. I backlinjen saknas fortfarande viktiga Millie Turner. Jackie Groenen gjorde en efterlängtad comeback senast och har nu viktig matchtid i kroppen.

Nya värvningen, danska Signe Bruun, fick speltid senast men övriga nytillskott Diane Caldwell och Jade Moore väntar fortfarande på entré. Enligt uppgift är dock Moore tillsammans med Lucy Staniforth otillgängliga idag.

I nuläget ligger United fem poäng efter Arsenal och kommer absolut vilja täppa till luckan. United kommer med sju raka segrar innan förlusten mot Chelsea så det ska absolut finnas god chans att ge serieledaren en match. Arsenal i sin tur har de flesta spelare tillgängliga och anfallsstjärnan Vivianne Miedema verkar ha hittat tillbaka till fin målform.

Ur svensk synpunkt är det extra intressant att se om Stina Blackstenius får sina första minuter i ligan. Låt oss hoppas att Stina inte är alltför bra om hon får spela.  The Gunners kommer med två segrar i bagaget och har endast släppt in sju mål totalt under säsongen. Det har gett de ett fint utgångsläge i toppen av tabellen och hemma på Meadow Park är de svårslagna.

Tidigare möten

Lagen har mötts sex gånger tidigare och Arsenal har fyra segrar mot Uniteds två. Vi vann dock ligacupmötet i januari med 1-0 på nämnda Meadow Park. Det går alltså.

Teve

Matchen visas på Sky Sports och Viaplay.