Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Lingard och Cavani tillbaka / Telles och Fred har covid / Greenwood dumpad av Nike

Måndagens nyhetssvep domineras av Ralf Rangnicks presskonferens alldeles nyligen. Han betonade där att laget gått framåt i spelet under de senaste matcherna men att de också måste vara mycket mer kliniska.  Därutöver rapporterar vi om att Nike avslutar samarbetet med Mason Greenwood och att truppen till slutspelet i Champions League är klar. 

Lingard och Cavani tillbaka

Jesse Lingard och Edinson Cavani är tillbaka i laget inför matchen mot Burnley i morgon. Det framgick på dagens presskonferens med Rangnick. Han betonade också att relationen mellan honom och Lingard är bra och han allt går som det ska i träning och inställning. Överlag verkar Rangnick lite trött på ifrågasättandet av Lingards inställning och den egna relationen med honom.

Även Cavani har tränat bra.

Telles och Fred har covid

Om det var bra nyheter med Lingard och Cavani åter i laget så har tyvärr United rapporterat att både Fred och Alex Telles saknas inför morgondagens match. Bådar har testat positivt för covid. Telles var utanför laget redan i fredags men Fred gjorde där ett inhopp som vi alla vet.

Rangnick säger i en intervju inför matchen: “Ja vi har två spelare borta. Alex Telles missade redan cupmatchen på grund av covid och tyvärr har samma sak hänt idag med Fred. Det är därför han missar morgondagens match och möjligen även på lördagens match mot Southampton”.

Rangnick: vi gör framsteg

Överlag menade Rangnick på dagens presskonferens att laget spelade mycket bra mot Middlesbrough, särskilt i första halvlek: “vi hade 22 ordentliga avslut inifrån boxen varav 10 var mycket goda chanser, vi var bara inte kliniska nog”. På det sättet menade Rangnick att de senaste veckornas träningar både defensivt och offensivt med mer balans och kontroll som ledord gett resultat.

Han pekade också ut att andra lag har haft problem i FA-cupen och att det kan bli såhär trots stor överlägsenhet i spelet och antal chanser.

Rangnick var dock uppenbart irriterad över Middlesbroughs kvitteringsmål som han vid upprepade tillfällen omnämnde som handboll.

Annat som framkom på den ganska korta presskonferensens del 1.

  • På frågan om titlar nu är uteslutet slog Rangnick delvis ifrån sig. “Det är bara hypotetiskt att prata om en eventuell pokal i FA-cupen gick om intet. Flera mycket bra lag är kvar och vägen hade varit lång. Vi har andra viktiga matcher framför oss både i ligan och i Champions League”.
  • Rangnick om Varane: “Han ser bra ut fysiskt och var väldigt bra senast. Det kanske var hans bästa match oavsett motstånd. Jag är mycket glad att han är tillbaka utan skador och hoppas han spelar på samma sätt nu i fortsättningen.”
  • Rangnick: “Vi ville verkligen vinna mot Middlesbrough. Normalt borde vi vunnit en sådan här match med 6-1, 6-2 men vi var inte kliniska nog. Nu måste vi se framåt”

Greenwood dumpad av Nike

Efter uttalandet från Nike förra veckan att de noga följer situationen med Mason Greenwood har de nu meddelat att de avslutar allt samarbete och inte längre fungerar som sponsor till Greenwood. Inte oväntat såklart. Greenwood har sedan tidigare tagits bort från spelen FIFA, eFootball och PES.

United har dock ännu inte stängt av Greenwood formellt även om han just nu inte kommer att träna och spela. Greenwood själv har inte uttalat något om situationen ännu.

Truppen till CL-slutspelet klar

Uniteds trupp inför kommande finalspel i Champions League är klar. Truppen kan ses på UEFAs officiella hemsida.

Det är i praktiken inga stora överraskningar. Dock får nu både Phil Jones och målvakten Lee Grant plats då laget bantas något under januarifönstret.

I övrigt kan vi konstatera att Mason Greenwood fortfarande är med, men en vild gissning är att han inte kommer till spel inom en överskådlig framtid. En handfull spelare från ungdomsakademin finns åter med, såsom Shola Shoretire, Teden Mengi, Sam Mather och Charlie Savage.