Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Southampton 1-1
Det går inte att gilla detta lag

Historien upprepar sig för Ralf Rangnicks Manchester United. För femte gången på tretton matcher under tysken misslyckas United med att vinna trots att laget gör matchens första mål. Återigen fick vi se United starta positivt för att sedan lämna över initiativet till motståndaren. Idag var det Southampton som utnyttjade det för ett tidigt kvitteringsmål i andra halvlek och United fick nöja sig med 1-1.

Det går att vara kritisk mot det mesta i detta United. På det stora hela är det bedrövligt, både kollektivt och individuellt.

Trots att United (om vi exkluderar straffläggningar) bara har en förlust på sexton matcher är det nästan omöjligt att hitta positiva vinklar just nu. Det är inte bara att laget spelar dåligt och att fotbollen är tråkig. Tittar vi runt i truppen är det svårt att hitta spelare som går att tycka om. Kollektivet är omöjligt att gilla.

Betygsskala: 1-10där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Har på det stora hela en ganska lugn match. Några räddningar men ingen som är överdrivet märkvärdig.

Diogo Dalot: 6

Driver på bra med bollen och är bra i kortpassningsspelet. Defensiven lämnar mer att önska, liksom det lilla extra på offensiv tredjedel.

Raphaël Varane: 6

Gör det han förväntas göra utan att utmärka sig.

Harry Maguire: 4

Är så otroligt långsam och det försätter oss ständigt i problem. Har i mitt tycke otrolig tur som inte skänker bort en straff i slutskedet.

Det är symptomatiskt att det är lagkaptenen och toppforwarden som har det största lönekuvertet som just nu är de två största problemen i laget.

Luke Shaw: 5

Är fortsatt en skugga av spelaren han var förra säsongen. Är, som så ofta, den som upphäver offsiden när Southampton kvitterar.

Scott McTominay: 5

Utbytt 76. Varnad. Vi kan säga mycket om Scott McTominay. Någon defensiv mittfältare är han inte och det blir ofta väldigt tydligt. McTominay är som bäst när löper över enorma ytor, jagar boll och följer med in i offensivt straffområde. I rollen han nu har förväntas han vara den som kontrollerar spelet med ett disciplinerat positionsspel kombinerat med ett snabbt och precist passningsspel.

Resultatet blir att McTominay då och då går bort sig på offensiv tredjedel. I rätt roll är det inget problem. I rollen han har nu betyder det att vår backlinje blir enormt exponerad.

Paul Pogba: 6

Varnad. Inleder matchen mycket bra, då han kommer ut med bollen i trånga situationer och sedan slår precisa och öppnande passningar. Håller tyvärr inte samma nivå över 90 minuter.

I slutskedet väljer Rangnick att skifta till 4-4-2 med Pogba och Bruno Fernandes som centralt mittfält. Rangnick pratar väldigt ofta om kontroll. Effekten av formationsskiftet blir istället kaos, vilket jag tror att alla kunde förutse. Pogba och Bruno har många förtjänster som fotbollsspelare. Förmågan att kontrollera en match som mittfältsduo räknas inte dit.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 82. 1 assist. Varnad. Bjuder Jadon Sancho på öppet mål för 1-0, vilket höjer betyget. Utöver det en mycket svag insats av anfallaren.

Bruno Fernandes: 5,5

Har en stor del i Uniteds ledningsmål men jag förväntar mig att han ska bidra mer och oftare i offensiven. Är överlägset bäst av de offensiva i presspelet.

Jadon Sancho: 7

1 mål. Ljuspunkten idag. Framför allt i första halvlek, då han ständigt ger motståndarförsvaret bryderier. Borde ha valt passning vid ett lovande anfall tidigt i matchen, annars inget som sticker ut negativt. Är tvivelsutan lagets mest formstarka utespelare just nu.

Cristiano Ronaldo: 4

Inleder matchen med att runda Southamptons målvakt. Så långt så bra. Det som händer sedan är att han blir väldigt nonchalant följt av ett chockerande dåligt avslut. Därefter är han mest bara dålig. Ovän med bollen och otajmad de gånger det faktiskt finns en löpväg in bakom motståndarnas backlinje.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att bedömas.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 82. Varnad. Spelade för kort tid för att bedömas.