Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Tyskt motstånd för juniorerna / United anställer på ny position?

Så här dagen före match har Ralf Rangnick på sedvanligt vis mött pressen och svarat på frågor om morgondagens möte med Brighton & Hove Albion samt tagit upp status på vissa spelare. Bland annat nås vi av beskedet att Edinson Cavani fortsatt är borta. 

Vidare har juniorerna lottats mot en motståndare i Uefa Youth League och att ledningen i klubben rapporters tillsätta en ställföreträdande direktör runt det fotbollsmässiga (låter hyfsat luddigt).

Rangnicks presskonferens

…om spelartillgänglighet

Rangnick bekräftade inledningsvis att Fred kommer vara tillgänglig imorgon och likaså Telles. Däremot kommer varken Cavani eller Matic finnas med.

…om psykologiska aspekter

Situationen i klubben just nu är ganska tydlig, menar Rangnick. United gör ofta det första målet i matcherna men vinner inte alltid. I de senaste matcherna har det kostat dyrbara poäng i ligan. Han menar också att han tror att spelarna vet vad som förväntas av dem. Känslan han får är också att de är medvetna om när saker och ting är bra och mindre bra.

Det gäller att hitta kontinuitet. Nästa steg är att hålla fokus. Det gäller allt från det mentala till det taktiska. Han säger också att han pratar mycket med Sascha Lense (klubbens idrottspsykolog) om hur det mentala påverkar, både på individnivå och i gruppen.

…om att dubbeljobba

Tysken fick frågan huruvida det är svårt att dels coacha laget, dels försöka se till de sportsliga strukturerna, vilket uppges bli Rangnicks roll efter säsongen. På det svarar han att just nu är det enda United behöver att åtminstone sluta på en fjärdeplats i ligan. Vidare finns så klart förhoppningar i Champions League.

Gällande nästa säsong är det inte läge att diskutera det nu. Fokus ligger på imorgon och söndag härnäst.

…om att fördela skuld

Tittar man på gapet upp till de bästa lagen finns det många olika orsaker till det, säger Rangnick. Det handlar om många olika beslut och faktorer. Det finns bra spelare i laget men det är tidigt att avgöra huruvida ansvaret bara ligger på dem. De är ambitiösa och jobbar hårt. De är inte nöjda efter en match som mot Burnley och Southampton.

…om Sanchos utveckling

Har känt till Sancho sedan han var 17 år. Försökte övertyga honom om att komma till RB Leipzig men han gick till Borussia Dortmund i stället. Steget till United har varit stort och det tar tid att anpassa sig men Rangnick menar att spelet United försöker spela passar Sancho. Handlar också om att lära unga spelare att hantera pressen som tillkommer i en så pass stor klubb.

Övriga nyheter

Gulsvart väntar för juniorerna

Manchester Uniteds juniorer gick under hösten vidare från gruppspelet i Uefa Youth League och under dagen stod det klart att man får möta Borussia Dortmund. Första matchen går preliminärt onsdagen den 2 mars.

United förstärker utanför planen?

Enligt David Ornstein på The Athletic uppges United vilja anställa en ställföreträdande fotbollsdirektör i klubben. Denne ska i så fall arbeta under den nyligen tillsatta John Murtough och vara en del av det operativa arbetet kring det fotbollsmässiga.

Ja, vad detta konkret innebär är svårt att veta. För oss utomstående lär vi näppeligen märka av några större förändringar.

Mer om detta finns att läsa på The Athletics hemsida.