Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Brighton & Hove Albion 2-0
Tre viktiga poäng utan att imponera

Nej det blev inte ytterligare en 1-1 match. Manchester United tog tre viktiga poäng utan att direkt imponera. Första halvlek spelade man otroligt oinspirerat, och man ska tacka David de Gea att man inte låg under efter de första 45 minuterna. Andra halvlek började på bästa tänkbara sätt när Cristiano Ronaldo stod för ett fantastiskt mål, och bara minuter senare blev Lewis Dunk utvisad. Man borde sedan ha punkterat matchen tidigare och gjorde det lite för spännande på slutet, men med matchens sista spark fick Bruno Fernandes göra 2-0.

Betygsskala: 1-10där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Stod för en superräddning, men utöver det hade spanjoren inte alltför mycket att göra.

Diogo Dalot: 6

Fortsätter att vara stabil under Rangnick. Detta var absolut inte hans bästa match men en klart godkänd insats från portugisen.

Victor Lindelöf: 5,5

Tycker att Lindelöf gjorde det okej i sin retur till startelvan. Precis som hela laget så var det dock skakigt i första halvlek, men andra halvlek var bättre.

Harry Maguire: 5,5

Okej match från Maguire. Tycker dock fortfarande att han ser allmänt osäker ut med bollen, och gav faktiskt Brighton ett av sina få lägen i andra halvlek när han inte gick upp i höjdduell med Welbeck, som dock missade mål med huvudet.

Luke Shaw: 5,5

Likt Lindelöf så gjorde Shaw en okej match, iallafall efter utvisningen då han hade lite mer yta att spela på. Dock så gjorde han det inte tillräckligt bra för att bli godkänd.

Fred: 4,5

Utbytt 73. Var som ofta ovän med bollen och lyckades inte med mycket i passningsväg. Hade en gyllene chans att spela Ronaldo fri i första halvlek men slog den istället rakt på Brighton-försvarare.

Scott McTominay: 5

1 assist. Stod för brytningen som ledde till 1-0 målet men utöver det så gjorde han inte mycket rätt. Precis som Fred verkade han vara övän med bollen, och att ha två mittfältare med den egenskapen är inte direkt optimalt.

Bruno Fernandes: 5,5

1 mål. Fick göra mål i slutsekunderna vilket såg ut att betyda mycket för portugisen. Borde gjort ett mål tidigare när Ronaldo serverade honom på ett silverfat. Måste sluta klaga på varje domslut som går emot honom.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 79. Fixade utvisningen på Lewis Dunk efter att han satt press på Brighton-försvararen, men lyckade inte med mycket annat.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 80. Försökte utmana ett flertal gånger men lyckades inte ta sig förbi sin spelare tillräckligt ofta. Stod dock för en väldigt fin aktion när han med en touch tog sig förbi en Brighton-spelare på vänsterkanten, där han sedan hittade Fernandes i mitten som inte riktigt kunde kontrollera bollen.

Cristiano Ronaldo: 7

1 mål. Visade prov på fantastisk teknik när han smällde in 1-0, otagbart för Robert Sanchez. Hade utöver det två bra lägen, båda med huvudet men Sanchez stod för en fin räddning på den första och på den andra borde han gjort det bättre. Precis som Fernandes måste sluta klaga på domslut så måste Ronaldo sluta gnälla varje gång han inte får bollen.

Cristiano Ronaldo stod för en underbar aktion när han tryckte en 1-0 målet.

Paul Pogba: n/a

Inbytt 73. 1 assist. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alex Telles: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.