Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Dagens landskamper / van de Beek vill vara kvar i Everton?

Brighton And Hove Albion v Manchester United - Carabao Cup Fourth Round

Det är lördag och dagen före rivalmötet mot Leeds United. I dagens nyhetssvep redogör vi för vilka damspelare som representerar sina landslag under dagen. Dessutom har ett rykte börjat florera om Donny van de Beeks framtid.

Dagens landskamper

Damerna har som bekant landslagsuppehåll och Manchester United har mängder med spelare på diverse landslagsuppdrag. Här är dagens landskamper med spelare från Manchester United.

Slovakien – Skottland

Skottland deltar i träningsturneringen Pinatar Cup och ställs idag mot Slovakien. Kirsty Hanson, Kirsty Smith och Martha Thomas finns med i den skotska truppen.

Matchen startar 15:30.

Finland – Holland

Jackie Groenen är uttagen i det nederländska landslaget, som deltar i Tournoi de France.

Under lördagen spelar Nederländerna sin andra match i turneringen när man ställs mot Finland klockan 18:00. Öppningsmatchen spelades mot Brasilien och slutade 1-1. Groenen spelade hela matchen.

Belgien – Wales

Wales spelar ikväll semifinal i Pinatar Cup där Belgien står för motståndet. Carrie Jones, Chloe Williams och Hayley Ladd finns med i truppen och kan komma att medverka.

Ryssland – Irland

I den andra semifinalen ställs Ryssland mot Irland. Diane Caldwell finns med i den irländska truppen. Båda semifinalerna börjar 20:30.

Danmark, med Signe Brunn i truppen, har rest hem från Algarve Cup efter att det danska laget fått flera fall av Covid-19 i truppen.

van de Beek vill vara kvar i Everton?

Donny van de Beek spenderar våren på lån i Everton. Sejouren på Goodison Park har börjat bra då van de Beek fick pris som matchens bästa spelare i sin första match från start.

Mittfältaren har också hyllats av Frank Lampard som imponerats av van de Beeks egenskaper på fotbollsplanen.

Nu rapporterar Daily Mirror att Donny van de Beek inte vill återvända till Manchester United till sommaren. Nederländaren uppges vilja göra en permanent flytt till Everton för att ha möjlighet till regelbunden speltid.

Det finns däremot ingen köpoption i låneavtalet och enligt Daily Mirror ska Manchester United vilja ha tillbaka mittfältaren till sommaren.

Källan och trovärdigheten kan naturligtvis diskuteras. Men vi kan slå fast att det sista ordet om Donny van de Beeks framtid inte är sagt.