Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Leeds United-Manchester United 2-4
Äntligen höjdes pulsen!

Rivalmötet motsvarade alla förväntningar. Manchester United ledde med 2-0 i paus men på 24 sekunder lyckades man tappa till 2-2. Fred och Elanga byttes in och såg till att Manchester United lämnade Elland Road med tre otroligt sköna poäng. 

Raka och direkta Manchester United

Det är tydligt att Manchester United blivit ett mer direkt fotbollslag sedan Ralf Rangnick anställdes. Bollen ska slås direkt och rakt upp på våra anfallsspelare och att trilla boll på mittfältet ska helst undvikas.

I det här spelet tycker jag faktiskt att Victor Lindelöf tillför något som övriga mittbackar inte gör. Hans fina fötter gör att han kan förse anfallsspelare med bollar och idag låg han bakom 2-0-målet.

Lindelöf och Maguire gör en bra match idag och dessutom otroligt skönt att framöver slippa snacket om uteblivna hörnmål.

Antonhy Elanga

Vilket genombrott vår svenska talang fått den här säsongen. Han kommer in och är aktiv, han vill ha boll och springer kopiöst mycket. Visst, han borde gjort mål på friläget men gjorde det viktiga 4-2-målet.

Det som pirrar till lite extra är att en svensk 19-åring gör 4-2 i ett hett rivalmöte, hyschar Münchensjungande hemmafans och pekar på klubbmärket på bröstet. Magiskt!

Äntligen höjdes pulsen

Att följa Manchester United på sistone har inte varit speciellt roligt. Tråkiga, händelsefattiga och intetsägande matcher har stått som spön i backen.

Dagens match var något helt annat. För en gångs skull fick jag lite puls, lite känslor, blev förbannad på Paul Tierny och insåg varför det här är det roligaste som finns.

Att Manchester United på 24 sekunder lyckades tappa 2-0 till 2-2 är sekundärt och att Ralf Rangnick bytte ut Paul Pogba efter en timme spelar mindre roll.

Idag höjdes pulsen när Manchester United spelade fotboll och det har inte hänt många gånger den här säsongen.