Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leeds United - Manchester United 2-4
Kaos gav säsongens skönaste seger

Manchester United tog en fantastisk seger borta mot fula Leeds United, i en extremt underhållande men inte alls välspelad match.

Vädret var bedrövligt, planen likaså, vilket gav oss en fotbollsmatch helt i min smak. Det var två lag som trampade på gaspedalen och all form av kontroll saknades. Vi fick även heta känslor mellan lagen, vilket den hopplösa domaren Paul Tierney förstås hade en stor del i.

Att betygsätta spelarna är svårt. Det hände saker hela tiden och matchen satte sig egentligen aldrig.

Betygsskala: 1-10där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Gör en bra räddning tidigt i matchen och är mestadels stabil. Får dock avdrag för första målet, även om det blir en väldigt olycklig situation för målvakten.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Diogo Dalot behöver inte vara orolig för att Wan-Bissaka ska ta tillbaka platsen. Högerbackens första start sedan början av januari gav några lyckade glidtacklingar och också några svaga bollkontakter offensivt. Agerar olyckligt före båda Leeds mål. På första är han på väg framåt i maxfart när Leeds vinner bollen. På andra är passningen till Bruno näppeligen det bästa alternativet.

Victor Lindelöf: 7,5

Framför allt bra offensivt, med två briljanta utfärder där han för bollen långt fram, med mål som resultat på den första. Gör det han ska defensivt.

Harry Maguire: 7,5

1 mål. Får äran att öppna målskyttet när Manchester United gör mål på hörna. Sägs det. Och står det i statistiken. Och jag såg det. Men jag har alltjämt svårt att tro att det faktiskt hände. Överlag mycket bättre från lagkaptenen, som tycks ha tagit sig ur vad som kan argumenteras vara tidernas största formsvacka.

Luke Shaw: 6

1 assist. Varnad. Trummar på bra offensivt, framför allt i första halvlek. Defensivt lämnar han mycket att önska, symboliserat av hans agerande på Leeds kvitteringsmål. Han har liksom inte den sinnesnärvaro som krävs.

Paul Pogba: 8

Utbytt 67. Överlägset bäst på planen i första halvlek. Tröttnar efter paus men jag har ändå svårt att förstå beslutet att plocka av honom. På sin dag är Paul Pogba bland de bästa i världen. Tyvärr har han inte sin dag tillräckligt regelbundet.

Scott McTominay: 5

Varnad. Sätter tonen för kollapsen i inledningen av andra halvlek med ett bedrövligt bolltapp. Om Pogba hade stått för samma bolltapp hade jag varit mindre kritisk, för det finns en mycket större uppsida när Pogba gör sin grej. Vinner en hel del boll och kämpar förstås otroligt. Men McTominay måste vara smartare och kyligare i rollen han har. Tar en dum varning, som jag ändå kan acceptera, och följer upp den med vad som egentligen bara kan beskrivas som ett försök att bli utvisad. Räddas enbart av en inkompetent domare.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 67. Den stora överraskningen i startelvan tog inte chansen. Fick inte mycket uträttat offensivt och hans sedvanliga energi lyste med sin frånvaro.

Bruno Fernandes: 7,5

1 mål, 1 assist. Bruno älskar uppenbarligen att spela mot Leeds. Mål och assist idag, i en match där sakerna går hans väg för det mesta. Litet avdrag på betyget för agerandet före Leeds kvitteringsmål. Jag tycker förvisso att det ska vara frispark och bollen borde aldrig ha spelats till Bruno från början. Men när han får bollen där måste han skydda den bättre. Den egentliga slutsatsen är att Bruno borde hålla sig borta från egen planhalva.

Jadon Sancho: 8,5

2 assists. Matchens bästa spelare. Motståndarna får aldrig något grepp på honom och det blir intressant varje gång han får bollen. Äntligen tycks det ha lossnat för Sancho, som givetvis bara ska bli bättre och bättre.

Cristiano Ronaldo: 4,5

Utbytt 85. Varnad. Målet mot Brighton gav inte det lyft som Ronaldo behöver. Får i stort sett öppet mål för 1-0 men lyckas missa. För en spelare som har så stora friheter att försvinna från matcher är det inte acceptabelt med en miss där. Hans brist på flyt just nu illustreras också av att han springer offside när han ska bli frispelad av Pogba. I form tajmar Ronaldo den löpningen rätt alla dagar i veckan.

Fred: n/a

Inbytt 67. 1 mål. Mycket bra inhopp av brassen, som toppas med det matchvinnande målet. Det blir spännande att se hur Rangnick hanterar mittfältet framöver.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 67. 1 mål. Händelserikt inhopp där han blir brutalt tacklad (utan åtgärd från den sensationellt dåliga domaren), bränner ett friläge, träffas av objekt från svinen i publiken, gör mål och slutligen tystar publiken. Missen är bedrövlig, han har all tid i världen på sig och måste göra det bättre. Målet är däremot mycket behärskat och utmärkt genomfört.

Raphaël Varane: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.