Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tränarjakt inledd / FA tittar på Elanga-incident

Uniteds tränarjakt rapporteras vara inledd medan FA tittar närmare på Elanga-incidenten från Leeds-matchen. Maria Thorirsdotter tvingades kliva av skadad för Norge och vägen till FA Youth Cup-finalen är spikad.

Tränarjakt inledd

David Ornstein, på The Athletic, men ar att United har inlett processen med att anställa en ny tränare. Ett problem sägs däremot vara att flera av toppvalen, till exempel Mauricio Pochettino och Erik Ten Hag, är i viktiga skeden av sina respektive säsonger vilket gör ett potentiellt närmande lurigt.

PFA agerar mot hjärnskakningar

Spelarfacket har gått ut med ett uttalande efter att Leeds Robin Koch tillåtits spela vidare trots den tuffa smällen mot huvudet i mötet med United under söndagen. Bland annat menar spelarfacket att det nuvarande protokollet mot hjärnskakningar “misslyckas med att prioritera spelarnas hälsa”.

FA tittar på Elanga-incident

Efter att Anthony Elanga fått ett föremål kastat på sig mot Leeds på Elland Road under söndagen kollar tittar nu FA närmare på situationen. Detta rapporterar BBC:s Simon Stone.

Leeds å sin sida hotar med avstängningar på livstid för de supportrar som finnes skyldiga.

Skadeproblem och debut i landslagen

Flera spelare har varit och aktiva på sina respektive landslagsuppdrag på senare tid. Bland annat har Chloe Williams fått debutera för sitt Wales mot Belgien. Matchen slutade i förlust efter straffar.

Under söndagen spelade Italien–Norge 2–1 och England–Spanien 0–0.

I Norges match mot Italien skadade sig dessvärre Maria Thorirsdottir efter att ha åkt på en smäll redan efter 24 minuter.

Uniteds väg i FA Youth Cup lottad

Om United slår ut Leicester i kvartsfinalen av FA Youth Cup väntar antingen Wolves eller Brighton i semifinalen. Skulle United ta sig hela vägen till final kommer den att spelas på hemmaplan.