Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
CL-final flyttas / Rysk sponsor bannlyst / Akanji vill till United

Torsdagens nyhetssvep från redaktionen färgas av den hemska situationen i Ukraina som självklart påverkar även sportens värld. AP Sports rapporterar att Uefa tagit beslutat att flytta finalen i Champions League från Ryssland och United sägs också vilja avsluta sitt sponsoravtal med flygbolaget Aeroflot.

I övrigt några ord om Manuel Akanji som enligt uppgift vill till United och en rapport om Uniteds representanter i damernas landslagsspel.  

CL-final flyttas

Som en följd av situationen i Ukraina och Rysslands invasion rapporterar AP Sports att Uefa kommer att flytta finalen i Champions Leauge från St Petersburg och Ryssland. Ett möte i morgon bitti ska bekräfta det hela. Uefa uttrycker sin solidaritet med det Ukrainska folket och fotbollsgemenskapen i landet.

Några gör sig lustiga över detta uttalande och marginaliserar aktionen som meningslös. Men vi måste väl ändå säga att alla markeringar från den europeiska fotbollen är bra.

Uniteds sponsor Aeroflot är bannlysta från Storbritannien. Bannlysningen är ett resultat av de sanktioner Boris Johnson uttalat mot Ryssland. Det ryska flygbolaget har en sponsoravtal värt 40 miljoner pund och United med Richard Arnold i spetsen sägs nu vilja avsluta samarbetet efter den senaste händelseutvecklingen i Ukraina.

Det ryska flygbolaget har på hemsidan uttryckts som “the official carrier” of Manchester United.

Akanji vill till United

Den schweiziske försvararen Manuel Akanji ska enligt uppgift ha nekat ett bud från Dortmund att stanna i klubben. Han sägs också drömma om Premier Leauge och sitt favoritlag Manchester United. Det pratas om att United nu lagt ett förslag på ett fyraårskontrakt värt 15 miljoner euro med en övergångssumma på det dubbla.

Kanske återförenas Akanji med Sancho och bidrar till att förstärka backlinjen i United. Frågan är bara om det är mittbackar vi behöver i första hand. Vissa förordar kanske det alla dagar i veckan, bland annat efter Maguires svaga säsong i år.

Vinster för landslagspelarna

Flera Unitedspelare har varit i landslagsspel. Thorisdotter spelade 90 minuter för Norge när de besegrade Portugal med 2-0 i Algarve cup (en cup som vanns av Sverige). I Arnold Clark cup vann Spanien över Kanada med 1-0 men där förblev Ona Batlle på bänken hela matchen.

Även England och Tyskland möttes i Arnold Clark cup och där spelade Uniteds båda målgörare Ella Toone och Alessia Russo 12 minuter medan Mary Earps och Kaite Zelem blev utan speltid.