Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Manchester City
Chans till revansch i nytt Manchesterderby

För två veckor sedan tog Manchester Uniteds damer emot och Manchester Citys dito i ligan. Den gången räckte inte United till och fick se sig besegrade med 1-0. Idag har man chans till revansch, då man möter stadsrivalen i åttondelsfinal i FA-cupen.

Förhoppningsvis kan Marc Skinners gäng dra fördel av att hemmaplan väntar idag. De tre senaste matcherna har samtliga varit på bortaplan och United har då endast fått med sig ett kryss och två förluster. Det ska förvisso poängteras att dessa matcher varit mot tuffast tänkbara motstånd i form av just Manchester City men även Arsenal och Chelsea.

Senast var City det dominanta laget och hade ett märkbart spelövertag. Detta till trots blev det alltså bara 1-0. Dessvärre innebar förlusten att United tappade mark mot de tre lagen ovanför i tabellen och bjöd dessutom in de ljusblå i kampen om Champions League-platserna.

Idag är det hursomhelst cupspel som väntar och där har United bevisat sig vara starka, om än att man åkte ut i ligacupen borta mot Chelsea. Vägen till dagens åttondel i FA-cupen gick via seger mot tredjedivisionslaget Bridgwater United med 2-0. Hayley Ladd och Ella Toone blev målgörare den gången.

Vad gäller City och FA-cupen är det något som verkligen går hand i hand. De har nämligen vunnit turneringen tre gånger de senaste fem åren…

Manchester Uniteds lag

Manchester Citys lag

Förutsättningarna

Under veckan som har passerat har ett gäng spelare varit iväg på landslagsuppdrag med sina respektive länder men några avbräck är det inte direkt tal om i Skinners trupp.

Nyförvärvet Jade Moore jobbar fortfarande för att komma tillbaka från skada och göra debut i klubben.

Det kan även nämnas att Maria Thorisdottir fick en smäll under landslagssamlingen med sitt Norge men mittbacken återhämtade sig snabbt efter det.

Nedan kan ni höra Skinner ge sina införtankar och en uppdatering kring läget i laget. Det han efterfrågar i det här mötet med City, jämfört med senast, är lite mer aggressivitet och beslutsamhet med bollen i ägo.

Tidigare möten

I ligan väntar United fortfarande på att slå den ljusblå grannen men i cupsammanhang har det gått bättre, då man vunnit tre av fyra gånger.

Senast förlorade United som nämnt med 1-0 efter att ha stått emot i ungefär 80 minuter. Dessförinnan vann man i ligacupen i november förra året med 2-1.

Teve

Matchen visas genom det marksända telenätet inom Storbritanniens gränser samt på FA Player, där inloggning krävs. Matchstart 13.30 svensk tid.