Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Fifa stänger av ryska klubbar / Lingard och Cavani på väg bort

Dagens nyhetssvep är av det kortare slaget. Dagens stora nyhet är att ryska klubbar stängs av. Vidare rapporteras United vara i förhandlingar om en uruguayansk klubb. Lingard och Cavani sägs dessutom vara på väg bort från klubben.

Ryska klubbar stängs av

Fifa och Uefa har nu gemensamt beslutat sig för att stänga av ryska klubbar – samt landets landslag – från alla tävlingar på obestämd tid. Detta påverkar i detta nu inte Manchester United i direkt form, men kan komma att göra så i framtiden.

”Fotbollen är fullt enad här och i full solidaritet med alla människor som har påverkats i Ukraina. Båda presidenterna hoppas att situationen i Ukraina förbättras signifikant och snabbt så att fotbollen återigen kan bli ett organ för enighet och fred bland människor”, skriver Fifa på sin hemsida.

Lingard och Cavani på väg bort

Fabrizio Romano menar att Jesse Lingard fortsatt väntas lämna United gratis i sommar. Han kommer ”agera respektfullt och professionellt fram till dess – men planen har inte förändrats”, skriver Romano.

Dessutom ska Edinson Cavani undersöka sina alternativ för framtiden då hans kontrakt löper ut efter säsongen.

United kan köpa klubb i Uruguay

Sajten Rumbo al Ascenso menar att Manchester United är i ”avancerade samtal” för att investera/köpa en andradivisionsklubb i Uruguay.

Detta rykte bör givetvis tas med en nypa salt, men vi följer givetvis utvecklingen.