Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Murtoughs målsättningar / Fletcher exalterad / Anfallsjakten fortsätter

Tisdagens nyhetssvep är här. Klubbens “Football Director” John Murtough uttalar sig i en exklusiv intervju med Uniteds officiella hemsida om klubbens målsättningar och förhoppningar inför framtiden. Det gör också Darren Fletcher som är exalterad kring arbetet som pågår med akademin just nu. Till sist fortsätter klubbens anfallsjakt inför sommaren där ett nytt namn uppges vara aktuellt.

Klubben är på rätt väg

Det menar John Murtough, Manchester Uniteds “Football Director”. I en exklusiv intervju som publiceras på klubbens officiella hemsida uttalar han sig kring det fortsätta arbetet med herrlaget, damlaget och akademin.

Även om vi vet om att det finns potential för ytterligare förbättringar och framsteg, känner vi att vi nu har rätt strukturer på plats i våra herr-, dam- och akademilag för att uppnå långsiktig framgång.

John Murtough

Vidare pratar Murtough om att klubben kommer fortsätta arbeta hårt och fortsätta investera för att uppnå framgång. Målet är så klart om att utmana och tävla om de största titlarna, menar han.

“Är en stor del av vad vi är för klubb”

Klubbens tekniska direktör Darren Fletcher är exalterad över klubbens arbete med akademin under de senaste åren. Den förre United-mittfältaren uttalar sig kring hur United ska fortsätta traditionen med att lyfta upp de unga talangerna.

Vi måste hantera balansen mellan att låta dem utvecklas och skapa de rätta stegen för det. Dessutom utan att lägga för stor press på spelarna.

Darren Fletcher

Dessutom berättar Fletcher att han har en tät dialog med Nick Cox, klubbens akademichef och att de tillsammans arbetar med en långsiktig strategi kring hur arbetet ska fortsätta.

Vidare lyfter han några av de unga spelare från klubben som är utlånade just nu. Där hittar vi bland annat Brandon Williams, Teden Mengi, Jimmy Garner, Ethan Laird, Tahith Chong och Amad.

Victor Osimhen på Uniteds radar?

Manchester United kommer i sommar förstärka på anfallsfronten. Det har flera trovärdiga källor redan slagit fast. Cristiano Ronaldo är 37 år gammal, Edinson Cavani ser ut att lämna och Anthony Martials framtid är fortsatt oviss.

Målet ska enligt uppgifterna vara att få in en ung och utvecklingsbar anfallare som samtidigt är redo för att ta en plats i laget redan från start.

Nu uppger den italienska radiokanalen RAI Sport att Napoli-anfallaren Victor Osimhen är väldigt uppskattad av Ralf Rangnick och ska vara högt på önskelistan.

Enligt uppgifterna är den nigerianske landslagsanfallaren ett tänkbart alternativ till att ersätta Ronaldo i anfallet till sommaren.