Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Människorättsbrytare ska förbjudas / Bye bye Abramovich / Cavani vill till Spanien

Vi nås av nyheten att Premier League överväger att införa något slags test för ägare och direktörer i klubbarna som behandlar mänskliga rättigheter. Därtill noterar vi att Chelseas ägare Roman Abramovich säljer klubben. Det och mycket mer hittas i ett matnyttigt nyhetssvep den här torsdagen.

Inför test för klubbarnas ägare

Premier League överväger enligt The Guardian att införa något slags test som klubbarnas ägare och direktörer ska genomföra. Enligt uppgifterna ska testet behandla mänskliga rättigheter.

Enligt tidningen är den här granskningen en del av en omfattande omvärdering av ligans styrning. Den kommer i takt med att trycket på att utöka kriterierna för att bedöma potentiella ägare växt den senaste tiden.

Gary Neville har också uttalat sig i frågan.

Jag tror att vi behöver ett mer kraftfullt och korrekt ägartest. Det måste vara mer stabilt och motståndskraftigt. Vi behöver också mer transparens inom den här frågan.

Gary Neville

Football stands together

Lyder Premier Leagues ställningstagande mot Rysslands invasion av Ukraina. Under onsdagskvällen publicerar de följande text på sina sociala medier.

Premier League och våra klubbar avvisar helhjärtat Rysslands agerande och kommer att visa stöd för folket i Ukraina vid alla matcher i helgen. Vi uppmanar till fred och våra tankar går till alla som har drabbats.

https://twitter.com/premierleague/status/1499059989318676489

Abramovich säljer Chelsea

Den ryske ägaren lämnade i helgen ifrån sig kontrollen av storklubben då han riskerar sanktioner från det brittiska parlamentet på grund av kriget i Ukraina.

Men det blir inte bara så att han lämnar från sig ansvaret. Under gårdagskvällen bekräftar ryssen att han kommer att sälja Chelsea. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida uttalar han sig.

Det här har aldrig handlat om affärer eller pengar för mig, utan om ren passion för spelet och klubben. Dessutom har jag instruerat mitt team att starta en välgörenhetsstiftelse där alla nettointäkter från försäljningen kommer att doneras.

Roman Abramovich

Cavani vill till La Liga

Det skriver den ansedda tidningen The Guardian som menar att Edinson Cavani ser sin framtida fotbollskarriär i Spanien.

Kontraktet med United löper ut i sommar och av allt att döma kommer han inte erbjudas något nytt kontrakt. Han är därför fri att lämna klubben som bosman efter säsongen.

Det har tidigare ryktats om en flytt till den argentinska klubben River Plate, men det ska inte vara aktuellt enligt uppgifterna.

En månad för mental hälsa

Manchester Uniteds akademi lanserar nu i mars en särskild månad för att öka medvetenheten och för att uppmuntra samtal kring mental hälsa inom fotbollen.

Akademin har arbetat tätt tillsammans med hälso-organisationer och välgörenhetsorganisationer för att utforma ett skräddarsytt program som strävar efter att främja mental hälsa och välbefinnande.

En rad aktiviteter kommer att äga rum under mars. Bland annat idrottspsykologiska workshops, praktiska träningspass och varumärkesbyggande vid matcher.

Harry Maguire kommer vara ambassadör för månaden och kommer delta i flera av aktiviteterna under den här månaden.

 

Milinkovic-Savic aktuell igen?

Den Rom-baserade tidningen Il Messaggero rapporterar att Lazios kraftfulla centrala mittfältare Sergej Milinkovic-Savic på nytt är aktuell för en flytt till Manchester United.

Den serbiska landslagsmannen har vid flera tillfällen kopplats ihop med klubben och nu ska en flytt återigen vara på radarn.

Enligt uppgifterna från den italienska tidningen är Uniteds intresse i mittfältaren stort. Men det ska även finnas intresse från Juventus, Inter och Paris Saint-Germain.

McTominay tillbaka i träning

Skotten har missat matcherna mot Atletico Madrid och Watford på grund av sjukdom. Men inför derbyt på söndag är nu Scott McTominay tillbaka i träning.

Huruvida han kommer vara aktuell för matchen lär vi få klarhet i när Ralf Rangnick möter pressen imorgon.

Liverpool-matchen flyttas

United skulle den 20 mars ställas mot Liverpool på Anfield. Men så kommer det inte att bli. Detta på grund av Liverpools avancemang i FA-Cupen.

Ett nytt datum kommer nu att fastslås inom kort.