Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / United kontaktar ten Hag

I dagens nyhetssvep kommer vi att ta upp det viktigaste från Ralf Rangnicks presskonferens inför söndagens Manchester-derby. Utöver det så har vi lite nyheter på tränarfronten och på damsidan, och slutligen så kan vi meddela att Rio Ferdinand presenterats med en hedersexamen.

Rangnicks presskonferens

Om söndagens match

Man vet att man spelar mot ett, om inte det bästa laget i världen, och enligt Rangnick så handlar det om att kontrollera matchen och sätta press på City när de har bollen, då de gillar att överbelasta ytor. Utöver det så påpekade han att det gäller att ta vara på de chanser man får och skapar.

Cavani tillbaka i träning

Rangnick bekräftade även att Edinson Cavani är tillbaka i träning och kommer antagligen att finnas med i truppen mot City. Vidare så nämnde han att man har några tveksamheter kring vissa spelare, men att man kommer att ha mer klarhet kring det senare idag och under morgondagen.

Ingen tanke på det permanenta tränarjobbet

Tysken fick frågan angående det permanenta tränarjobbet, och om han skulle vilja ha det. På det svarade han att han inte tänkt på det, utan att fokus ligger på söndagens match och efter det på Tottenham och Atletico Madrid.

Fokus ligger på laget

Rangnick mottog ett flertal frågor framtiden och hans roll när det kommer till att hitta den nya tränaren, och på det svarade han att han för tillfället är här för att fokusera på laget. Han medgav dock att man haft ett fåtal möten med scouter, men att han inte kan säga mycket mer om det.

Om Rashford

Om Marcus Rashford så sa tysken att han kommer att lägga all sin energi på att hjälpa honom att komma på rätt spår framöver, då han anser att Rashford har alla de egenskaper som en modern anfallare behöver.

Ten Hag kontaktad av United

Manchester United fortsätter att leta efter en ny tränare, och det verkar som att det kommer att handla om Mauricio Pochettino eller Erik ten Hag. Det har under lång tid ryktats om att United varit intresserade utav Ajax-tränaren och nu ska man enligt Jonathan Shrager också ha kontaktat honom för att få mer information kring holländarens situation.

Fyra spelare missar morgondagens match

Manchester Uniteds damer kommer i morgondagens match mot Leicester vara utan Aoife Mannion, Hayley Ladd och Lucy Staniforth. Jade Moore kommer också att missa matchen, men enligt Uniteds tränare Marc Skinner så är hon tillbaka i träning och kommer under de kommande veckorna ta sig tillbaka till matchform. Ladd ska också vara tillbaka inom en snar framtid och Staniforth kommer att börja löpträning nästa vecka.

Dr Rio Ferdinand

Unitedlegenden Rio Ferdinand blev under gårdagen tilldelad en hedersexamen från London South Bank University efter sitt arbete mot orättvisa i olika former. Grattis Rio!