Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United 4-1
Vissa spelare borde härmed gjort sin sista match för Manchester United

Som befarat var det klasskillnad lagen emellan på Etihad Stadium under söndagskvällen. Resultatmässigt var de rödklädda visserligen med i matchen ett ganska bra tag men till slut rann det iväg och på det stora hela var det en ren utskåpning. Precis som i höstas.

Betygsskala: 1-10där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Fyra insläppta men inte mycket att göra på något av dem. Räddar i övrigt det han ska. Snuddar på högre betyg men spelet med fötterna håller nere det till godkänt.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Plågsamt att se spindelmannen ute på högerbacken ikväll. Hängde inte med åt något håll. Borde egentligen inte få göra en match till i Manchester United.

Victor Lindelöf: 5

Svensken var minst dålig i backlinjen. Gick bort sig rejält på andra baklängesmålet men gjorde utöver det vad han kunde, vilket ju inte räckte långt.

Harry Maguire: 4

Om mittbackskollegan gick bort sig vid andra målet så är det frågan vad kaptenen gjorde. Såg helt snurrig ut och låg till slut på marken och krälade. Jag hade näppeligen protesterat om domare Oliver dragit upp röd färg på kortet när De Bruyne gjordes ner. Även Maguire borde naturligtvis inte få göra en match till i Manchester United.

Alex Telles: 4

Var väl på ett eller annat sätt inblandad i alla målen, kändes det som. Står i alla fall och sover på första. Hade knappt en enda positiv, minnesvärd aktion under matchen.

Scott McTominay: 5

Likt ett par andra spelare helt enkelt inte tillräckligt bra för att spela i Manchester United (eller, åtminstone starta). Vinner ett par dueller emellanåt men har egentligen inga egenskaper som kan mätas med motståndarna på samma position. Alldeles för begränsad.

Fred: 5

Är på ungefär samma nivå som sin skotske mittfältskollega och tillsammans blir man uppätna av Citys mittfält. Har som brukligt ett par bra bollvinster i sig men överlag är det väldigt spretigt. Förr kompletterade Fred och McTominay varandra ganska bra men nu tar de mest ut varandra och med bägge på planen känns det snarare som att United spelar med en man mindre.

Paul Pogba: 4,5

Utbytt 64′. 1 assist. Fin framspelning till Sancho vid kvitteringen, men i övrigt? Var Pogba på planen? Oklar roll.

Jadon Sancho: 6

1 mål. Bästa utespelare i United idag, vilket inte säger särskilt mycket. När United attackerade var det tydligt att det var Sancho som om möjligt kunde uträtta något. Det visade han inte minst på målet. Tämligen osynlig i andra halvlek men behöver inte skämmas för sin insats.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 64′. La ner en förtjänstfull arbetsinsats men väl med bollen låste det sig oftast. Slarvigt bolltapp vid hemmalagets 2-1-mål. Hade kanske haft större impact som inhoppare?

Bruno Fernandes: 5

Måhända ett aningen snällt betyg men portugisen gjorde i alla fall en hyfsad första halvlek, trots en ovan position. Löpte mycket, som vanligt, och fungerade nog nästan som bättre uppspelspunkt än vad den 37-årige landsmannen annars brukar göra. Kroknade i andra halvlek och kändes mest frustrerad.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 64′. Kom in och bidrog med ingenting.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 64′. Kom in och bidrog med ingenting.