Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ödesmatch på agendan / Damnytt / Garner aktuell för Southampton

Fredagens nyhetssvep innehåller färska ord från Rangnicks presskonferens. En ödesmatch i ordets rätta bemärkelse väntar i morgon mot Tottenham hemma. Även damlaget är i farten i morgon och vi inkluderar en statusuppdatering från Marc Skinner. Därutöver rapporterar vi om lånerykten för talangen James Garner som kan vara på väg mot spel i Premier League nästa säsong. 

Ödesmatch på agendan

Ordvalet ödesmatch är förstås inte Ralf Rangnicks egen term, men många av oss menar nog att morgondagens möte med Tottenham bestämmer om vi är kvar i kampen om Europaspel nästa säsong eller inte. Rangnick betonade på dagens presskonferens att morgondagens match är mycket viktig (men vill inte kalla det ödesmatch) men att matcherna framåt också är viktiga. Laget har tränat bra och fokus är på rätt plats. Teamkänslan under träningarna är enligt Rangnick mycket bra.

Fortfarande saknas Luke Shaw (covid) och Scott McTominay är tveksam till spel. Ronaldo verkar dock åter vara tillgänglig och det finns inga frågetecken kring honom och hans person enligt Rangnick. Edinson Cavani tycks också vara spelklar.

Andra saker som framkom på frågestunden med Rangnick:

  • Rangnick fick svara på frågor om hur kriget i Ukraina påverkar och kopplingen till Chelsea. Han sa att det är en tragedi och att alla bara hoppas på en fredlig lösning. ”Det påverkar allt och alla, och nu även fotbollen, på ett sätt är det logiskt men jag har inte så mycket insyn i vad som händer i Chelsea”.
  • Med Marcus Rashford handlar det om att han behöver visa samma form på planen som han visar på träning. Där ser det bra ut enligt Rangnick.
  • Rangnick erkänner att Arsenal är i ledande position för att ta en Champions League, men han betonar att det är tio matcher kvar och att det gäller att ta poängen nu framåt.

Damnytt

Marc Skinner har pratat om läget i laget inför morgondagens möte med Reading. United saknar en del namnkunniga spelare såsom Lucy Stanforth, Haley Ladd och Aofie Mannion och den senaste värvningen Jade Moore, men kommer trots det till spel med en övertygande seger i ryggen. Denna gång är det mittenlaget Reading som står på andra sidan. Vi sätter stor tilltro till ytterligare en trea i jakten på lagen framför.

Skinner menar att laget har bra kvalitet och trots frånvaron av flera tunga namn så ser det bra ut. Överlag är Skinner nöjd med lagets status och position även om resultatet svajat lite på senare tid.

Angående den rutinerade mittfältaren Jade Moore så vet vi att hon är tillbaka i full träning men att Skinner också är rädd för att överbelasta henne för snabbt. Moore kom tillbaka till England för spel i Manchester United bara för några månader sedan. Hon har inte kommit till spel hittills i United.

Garner aktuell för Southampton 

Uniteds unge mittfältstalang James Garner har satts i samband med Southampton till nästa säsong. Garner är just nu utlånad till Nottingham Forest i Championship och har i år spelat 33 matcher och gjort 3 mål. Garner ses som en viktig framtidsspelare i United och gjorde sin debut för Englands U21-landslag under hösten 2021.

Southampton har gått bra på senare tid och kan vara en bra nästa klubbadress för Garner innan han är aktuell för en plats i Uniteds trupp.