Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Tottenham Hotspur 3-2
Den där Ronaldo var sugen

Sen lördagsmatch, och därmed stor potential en förstörd lördagskväll, det var nog känslan på förhand för många Unitedfans. Men så visade det sig att en portugis vid namn Cristiano Ronaldo hade bestämt sig för att idag var en bra dag att tycka fotboll var kul på, och vips så hade han gjort ett hattrick och sett till United vunnit med 3-2.

Tack och lov kan vi strunta i det bisarra att United inte fick straff för en i princip identisk sak som Tottenham fick straff för en stund senare, eller det faktum att bortalagets kvittering till 2-2 borde underkänts på grund av en tämligen klar offside.

Istället kan vi bara glädja oss åt att Cristiano Ronaldo ensam gjorde ett mål mer än Tottenham Hotspur, och att ett par spelare till i United faktiskt stod för fina insatser, vilket gör att United (om än tillfälligt) gick om Arsenal och upp på fjärde plats i ligan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Kunde inte göra något åt målen, och tar det han skall. Var dessutom, vid något tillfälle, ute och tog hand om boll utanför straffområdet, för ovanlighetens skull.

Diogo Dalot: 5

Räddade ett mål genom att nicka undan en boll på mållinjen, men var oerhört svag i det vanliga försvarsspelet och lös med sin frånvaro offensivt. Återigen en insats som gynnade Aaron Wan-Bissaka, som ju dock sällan gör det bra han heller…

Raphaël Varane: 7

Spelmässigt är Varane den stabile mittback United behöver, med ytterligare en fin insats idag. Dock är det lite synd att han i den stabiliteten inte är en ledare som drar med sig sina lagkamrater. Det är ju dock bara ett faktum att Varane inte är en ledare, och inget vi kan beskylla honom för egentligen. Bra idag.

Harry Maguire: 5

Ett självmål. Jag väljer att inte dra av något för självmålet, då det var en svår situation som dessutom borde blåsts av för offside. Men spelmässigt sett över 90 minuter var Maguire inte heller idag bra. Vi saknar en ledare i mittförsvaret helt enkelt.

Alex Telles: 5

En assist. Klantig med handsen som gav Spurs straff, men en fin hörna gav assist till Uniteds avgörande mål. Kämpade väl okej, men sammantaget inte en godkänd insats.

Fred: 8

En assist. Väldeliga problem tidigt, då det kändes som att Uniteds tre innermittfältare knappt var där. Men spelade sedan upp sig å det grövsta, och var spelmässigt bäst i United idag. Av förklarliga anledningar inhämtar han dock inte högst betyg.

Nemanja Matic: 7

Utbytt 80. Såg väldigt ensam ut på det defensiva mittfältet innan Fred och Pogba hittade sina roller. Höll sedan balansen bra i de 80 minuter han fick. En finfin hockeyassist till 2-1-målet dessutom.

Paul Pogba: 6

En väldigt ”Pogbaisk” insats, med en del riktigt fina aktioner följt av en del mer svågbegripliga. Ändå godkänd, allt som allt.

Marcus Rashford: 4

Utbytt 68. På gränsen till tjänstefel att starta honom skrev jag i matchdagsbloggen före match, och fick väl inte fel i det. Rashford uträttade ju helt ärligt egentligen ingenting av värde, och det är ett enormt problem.

Jadon Sancho: 7

En assist. Offensivt faktiskt potentiellt värd ett bättre betyg, men får avdrag för svagt försvarsspel, särskilt innan Spurs fick straff. Insatsen i minut 93, när han visserligen först brände ett bra läge att punktera matchen, bara för att sedan sätta full fart i en 60 meter lång löpning hemåt för att hamna på rätt sida gör en oerhört glad. Pannben deluxe på den löpningen.

Cristiano Ronaldo: 10

Utbytt 83. Tre mål, hattrick. Ja, när Cristiano Ronaldo vill spela fotboll, då är han fortfarande en bländande spelare, och i synnerhet en magnifik målskytt. 1-0 med ett jätteskott, 2-1 med en ”tap-in” och 3-2 med en stark nick – och tre poäng till Manchester United.

Anthony Elanga: 6

Inbytt 68. Väldigt anonymt inhopp från svensken. Givetvis överlägsen Rashford så klart, men ändå anonym.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.