Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Old Trafford renoveras / Harry Kane på radarn

Ikväll är det match igen. Men första ska dagens nyhetssvep avklaras och vi nås bland annat av nyheten att det ryktas om en potentiell renovering av Old Trafford. Dessutom verkar Harry Kane på nytt vara på Manchester Uniteds radar inför sommarens transferfönster. Det och mycket annat.

Renovering av Old Trafford på gång?

Under gårdagen kom uppgifter från The Telegraph att Manchester United har inlett planer för att renovera Old Trafford. Någonting som Glazer-familjen lovade skulle inträffa efter debaclet med ESL (European Super League) i våras.

Ett av alternativen skulle enligt uppgifterna vara att bygga om hela arenan. Alltså att riva Old Trafford till grunden och bygga upp en helt ny arena på en annan plats. Ett projekt som då ska ta mellan två till tre år och ska då utmana Wembley om att vara den största arenan i landet.

De andra alternativen ska då enligt uppgifterna vara följande:

  • En utbyggnad av Old Traffords befintliga South Stand, som skulle innebära att gå upp och över toppen av den intilliggande järnvägslinjen och öka kapaciteten till över 80 000, plus en översyn av resten av stadion.
  • En fullständig renovering av den befintliga arenan, inklusive en drastisk översyn av klubbens företags gästfrihet, men utan en expansion av South Stand.

United går för Harry Kane i sommar?

Att Manchester United kommer gå för en anfallare i sommar har rapporterats från flera trovärdiga källor redan tidigare.

Nu uppger den engelska tidningen Daily Mirror att United har siktet inställt på Tottenham-stjärnan Harry Kane inför det kommande transferfönstret.

Enligt uppgifterna har Erling Haaland länge varit på radarn men då norrmannen ser ut att hamna någon annanstans riktar de nu istället in sig på den engelska landslagskaptenen.

Talang från Brighton till akademin

Toby Collyer, född 2004, har tillhört Brightons akademi och har dessutom burit kaptensbindeln för Englands ungdomslandslag.

Nu tar den unga mittfältaren klivet från Brightons akademi till Manchester United. Collyer kommer skriva på ett 3,5 årskontrakt med United, rapporterar transferexperten Fabrizio Romano.

Kovar och Hansen landslagsuttagna

Uniteds 21-åriga målvaktstalang Matej Kovar har tagits ut till det tjeckiska U21-landslaget inför matcherna mot Albanien och Andorra senare den här månaden.

Även 17-årige Isak Hansen-Aarøen ska representera sitt land Norge. Men inte på U21-nivå. Mittfältaren har tagits ut till det norska U19-landslaget.