Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Maguire har Southgates förtroende / Glazer pratar cricket / Flera tränare aktuella

Fredagens nyhetssvep innehåller bland annat landslagsuttagningar. På seniorsidan vet vi nu att Harry Maguire fortfarande har Southgates förtroende, så även Luke Shaw. I tränarfrågan kommer uppgifter om att United letar bredare än att låsa sig vid Erik ten Haag och Mauricio Pochettino. Därutöver har Avram Glazer uppenbarligen pratat cricket med företrädare från Dubai. 

Maguire har Southgates förtroende

England ska göra två träningsmatcher i mars månad mot Schweiz respektive Elfenbenskusten. Harry Maguire och Luke Shaw får fortsatt förtroende av Southgate. Kommentarerna kretsar av naturliga skäl främst om uttagningen av Maguire som kritiseras högt av många. Vi vet alla att säsongen varit allt annat är rolig för Maguire, å andra sidan har han gjort det bra i landslaget tidigare. Vi kan också notera att både Marcus Rashford och Jadon Sancho saknas. Att den förstnämnde lämnas ute känns naturligt men nog borde Jadon Sanchos form räckt till en uttagning?

Glazer pratar cricket

Enligt en tweet från shejk Mansoor bin Mohammed ska han och Avram Glazer pratat om Dubai och hur de kan stärka sin sportprofil. Av tweeten framgår också att de talade om den kommande cricketligan i England där Manchester United sägs ingå i planerna.

Enligt Simon Stone handlar det dock inte om Att Manchester United ska starta en cricketklubb och att en eventuell franchisetagare kommer att vara orelaterad till klubben.

Flera tränare aktuella

Diskussionen om ny tränare till sommaren fortsätter. Vi kan nog räkna med en hel del olika nyheter i frågan under hela våren. Laurie Whitwell och The Atletic hänvisar till källor i United som säger att klubben letar tränare mer brett än att bara spetsa in sig på Pochettino och Ten Haag. På senare tid har även Thomas Tuchel nämns som en kandidat på grund av problemen i Chelsea men även andra namn lär vara aktuella.

Utöver tränare är en mittfältare prioritet i sommar. Det har vi hört under lång tid men denna gång bör det nog också bli av. En som varit aktuell men som ser ut att gå till Bayern München är den unge holländaren Ryan Gravenberch som idag spelar i Ajax. Kanske kan ten Haag ta med sig honom till United.

Fler landslagsuttagningar

Vi har tidigare rapporterat om våra båda svenskar, Elanga och Lindelöf, som finns i Sveriges trupp mot Tjeckien. Från Uniteds ungdomsled är också flera landslagsuttagningar aktuella. Mittfältaren Ethan Galbraith är uttagen i Nordirlands trupp inför matcherna mot Frankrike och Slovakien.

Hyllade Hannibal är åter igen uttagen till Tunisiens kommande playoff-matcher.

Till Englands U21-trupp lägger vi James Garner som för närvarande är utlånad till Nottingham. Garner har gjort tre matcher tidigare i U21-landslaget. Matcher mot Andorra och Albanien väntar nu i kvalspelet till EM. England ligger tvåa bakom Tjeckien i sin kvalgrupp med två matcher mindre spelade.

Uniteds defensive mittfältare Martin Šviderský är uttagen till Slovakiens U21-trupp och möter där alltså bland annat Galbraith och Nordirland.

Teden Mengi skadad

Teden Mengi som är utlånad till Birmingham fick utgå skadad i förlustmatchen mot Middlesbrough i tisdags. Enligt rapporter rör det sig om en knäskada och Mengi förväntas vara borta i ungefär sex veckor.