Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Samtal med ten Hag / Fler tränarintervjuer väntar / Storpublik för damerna i helgen

Onsdagens nyhetssvep domineras av uppgiften att Manchester United haft samtal med Erik ten Hag. Enligt rapporter är han högt, kanske högst, rankad som ny tränare. Fler tränarintervjuer väntar inom kort.  I övrigt rapporterar vi om att biljettförsäljningen inför helgens dammatch på Old Trafford gått mycket bra och att Wayne Rooney är invald i PL Hall of Fame. 

Samtal med ten Hag

Turerna kring ny tränare fortsätter. Enligt uppgift ska samtal med ten Hag ha ägt rum i måndags. Av allt att döma är ten Hag en favorit då han gjort det mycket bra i Ajax. Uppgifter gör också gällande att Ajax räknar med att släppa honom även om det kommer att kosta en del då hans kontrakt löper även över nästa säsong. Uppskattningsvis får United betala 5 milj euro i kompensation.

Fabrizio Romano twittrar om att ten Hag ska ha ställt frågor om Uniteds budget och framtidsplaner vilket bör vara självklart om det ska vara intressant att ta sig an denna tuffa uppgift. Nivån på ten Hags engelskakunskaper uppges vara goda vilket inte är en nackdel.

Fler tränarintervjuer väntar

Fler kandidater än ten Hag ska intervjuas för tränarposten. Enligt Ducker och the Telegraph inkluderar listan också Mauricio Pochettino, Luis Enrique och Julen Lopetegui. Pochettino har länge setts som huvudkandidaten till ten Hag och har som vi vet  tidigare erfarenheter av Premier League. Flera menar att det är en fördel medan andra betonar att det enda som visat sig är att Pochettino inte kan mäta sig med övriga topptränare i Premier League.

Vad gäller Louis Enrique så har han kontrakt med Spaniens landslag över VM och ses därför som en mindre trolig kandidat i nuläget. Landsmannen Julien Lopetegui tränar för närvarande Sevilla och har förflutet som målvakt i både Real Madrid och Barcelona. Den närmaste tiden blir avgörande och vi bör kunna vänta oss ett besked om ny tränare inom en inte alltför lång framtid.

Storpublik för damerna i helgen

I helgen spelar damerna inför storpublik på Old Trafford. I skrivande stund är mer 25000 biljetter sålda i matchen mot Everton. Det är såklart en riktig happening och laget bör få en riktig boost av en sådan hemmapublik. Det är såklart också väldigt bra för att öka intresset för WSL mer genrellt. Det är dock en bit kvar till publikrekordet i WSL som innehas av Tottenham i hemmamatchen mot Arsenal 2019. Då var över 38000 åskådare på plats.

 

Rooney invald i Premier League Hall of Fame

Avslutningsvis riktar vi ett stort grattis till Wayne Rooney, Uniteds bäste målskytt genom tiderna, som numera kan titulera sig medlem i Premier League Hall of Fame.