Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Paul Woolston avslutar karriären
Skadorna tvingar den unga målvakten att sluta

Manchester United meddelar på onsdagen att målvakten Paul Woolston avslutar spelarkarriären.

Det är skador som tvingar Woolston, 23 år gammal, att lägga handskarna på hyllan. Fostrad i Newcastle flyttade Woolston till United på fri transfer hösten 2018. Under tiden i klubben fungerade han primärt som reservmålvakt i klubbens U23-lag. Totalt gjorde han 14 matcher för United, varav majoriteten (9) under förra säsongen.

Sina sista fotbollsmatcher gjorde Woolston i december 2020. Han har sedan dess rehabiliterat en skada som krävde två operationer men i slutändan tvingas han alltså ge upp fotbollskarriären.

Paul Woolston säger:

Att tvingas sluta vid bara 23 års ålder är väldigt svårt att ta in men jag känner mig mycket mer positiv nu.

Jag är verkligen stolt över allting som jag har uppnått, många människor drömmer om att spela fotboll på den här nivån. Givetvis skulle jag ha velat komma ännu längre men det har varit en stor ära att representera Manchester United under min tid här.

Stödet från min familj, mina vänner, lagkamrater, tränare, den medicinska personalen och alla i Manchester Uniteds akademi har varit fenomenalt. Alla har spelat en stor roll i min resa genom att hålla mitt humör uppe och tillåtit mig att reflektera positivt på mina erfarenheter som spelare och börja blicka framåt.

Just nu är jag fullt fokuserad på nästa steg i min karriär. Jag är redo att använda allt jag har lärt mig, min motståndskraft, drivkraft och bestämdhet för att göra något verkligt lyckat av mitt liv.

klubbens officiella hemsida skriver United att klubben har satt ihop ett stödprogram för Woolston, vilket har inkluderat formell och informell utbildning. Han har gått tränarutbildning och United har hjälpt honom med arbetslivserfarenhet, både hos United och externt.

Akademichef Nick Cox hyllar Woolston för hur målvakten har hanterat den här perioden.

Vidare på klubbens hemsida får Woolston lyckönskningar från de fyra a-lagsmålvakterna David de Gea, Dean Henderson, Tom Heaton och Lee Grant.

”Det är alltid ledsamt när någon måste sluta vid en ung ålder,” säger De Gea.

”Det är förödande för honom själv och för alla oss runt honom,” säger Henderson.

”Jag är säker på att han kommer att lyckas väldigt bra i framtiden, vad han än bestämmer sig för,” säger Heaton.

”Jag har blivit så imponerad av Paul,” säger Lee Grant.

Vi önskar Paul Woolston all lycka i framtiden!