Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Everton
Historisk stund för Manchester United

Äntligen dags för Manchester United damer att spela inför storpublik. Matchen mot Everton på Old Trafford idag blir en riktig happening. Det förväntas nämligen komma över 25000 åskådare och stämningen lär bli hög.  Laget kommer från ett oavgjort resultat senast och bör vinna för att hålla sig kvar på tredjeplatsen och kval till Champions League. Manchester City jagar bakom på samma poäng. Everton i sin tur kommer från en mindre bra period. 

Manchester United har aldrig spelat på Old Trafford inför publik tidigare så matchen idag är en riktig milstolpe för Skinners lag. Söndagen den 27 mars 2022 får alltså över 25000 fans chansen att uppleva en historisk stund.

 

Uniteds elva

Evertons elva

Förutsättningar

United kommer från ett oavgjort resultat mot West Ham för två veckor sedan, vilket måste betraktas som en besvikelse. West Ham lyckades kvittera på övertid och United tappade på så vis två viktiga poäng i striden om tredjeplatsen. Chelsea och Arsenal drar ifrån så det är är kampen om just tredjeplatsen att koncentrera sig på.

Skinner pratar inför matchen om en stor möjlighet att inspirera många unga tjejer och killar i publiken men betonar också att lagets måste göra sin grej för att vinna.

United har fortfarande en del skador. I backlinjen saknas Mille Turner och Aofie Mannion och även Maria Thorisdottir har varit något osäker inför match. Möjligen får mittfältaren Vilde Boe Risa chansen till höger i backlinjen. På mittfältet saknas ännu Lucy Staniforth och Kirsty Smith. Offensivt ser laget dock starkt ut ut med flera goda alternativ. De rena anfallarna har sett starka ut det sista med lagets numera bästa målskytt Alessia Russo i spetsen. Russo är har noterats för sju mål hittills i ligaspelet.

Målvakten Mary Earps ger sin syn på matchen, motståndet, publiken, chansen att få stimulera unga fotbollsspelare och på det anrika i att ställa sig mellan stolparna på Old Trafford.

Även Alessia Russo gers in syn på matchen och hyllar Uniteds fans.

 

Everton kommer från två stora förluster mot Manchester City i ligan respektive cupen och har en del att bevisa. De ligger för närvarande på nionde plats med 17 poäng. Lagets svenska målskytt Anna Anvegård, som gjorde två mål mot Leicester tidigare i mars, är skadad och överlag har Everton haft svårt att få till målskyttet med statistiken 14 gjorda och 32 insläppa mål.

Inför säsongen hade Everton höga ambitioner att vara med i toppen av tabellen men får nu istället kämpa för att hålla sig ifrån  jumboplatserna.

Tidigare möten

Lagen har mötts totalt nio gånger tidigare och United har vunnit sju av dessa. Everton har dock med sig ett oavgjort resultat från ligamötet i höstas medan United därefter vann med 2-0 i ligacupen.

Teve

Matchen sänds på Viaplay och Viasat Sport Premium.