Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Harry Maguire stöttas / Fler byten att vänta

Onsdagens nyhetssvep är här och vi konstaterar först att landslagsuppehållet närmar sig sitt slut. På tal om landslag buades Harry Maguire ut av England-fansen igår. Nu stöttas han av flera lagkamrater. Dessutom ser det ut att bli fem byten tillåtna per match även i Premier League framöver. Detta och mycket mer behandlas.

Landslagskompisarna stöttar

Harry Maguire fick inför vänskapsmatchen mot Elfenbenskusten burop riktade mot sig från flera sektioner på Wembley. Något som skapade stor förvirring hos bland annat Gareth Southgate som direkt efter matchen kallade fansens agerande pinsamt.

Nu kliver även lagkamrater från landslaget ut på sociala medier och stöttar United-kaptenen.

Harry Kane, Jordan Henderson och Declan Rice har alla uttryckt sitt stöd till mittbacken.

Fem byten i PL nästa säsong

The Times rapporterar nu att Premier League vänt helt i frågan kring antal byten tillåtna under en match.

Medan resten av fotbolls-Europa gått över till fem byten sedan pandemin har den engelska ligan stått på sig och kört på med tre. Främst toppklubbarna har varit för detta medan bottenklubbarna varit emot en förändring som dock nu verkar bli av.

Enligt uppgifterna ska ett nytt möte kring detta hållas inom kort, men det lutar åt att det blir fem byten från och med nästa säsong.

Australien-turné i sommar

För första gången på ett par år kommer Manchester United åka ut på en försäsong-turné i sommar, det är klart sedan tidigare.

Nu verkar också Australien bli en av destinationerna som kommer att besökas, det rapporterar James Ducker på The Telegraph.

Enligt Ducker förs också diskussioner med Liverpool kring en match i Östasien eller Sydostasien.

Landslagsuttagna damer

När ett landslagsuppehåll närmar sig ett slut kommer ett nytt, så fungerar fotbollen. Den här gången är det damernas tur att få representera sina respektive nationer.

Först ut har fyra Unitedspelare tagits ut till det engelska landslaget. Spelarna det rör sig om är Alessia Russo, Katie Zelem, Mary Earps och Ella Toone.

Jackie Groenen är given i Nederländernas landslagstrupp och är så klart uttagen även denna gång. Likaså är Martha Thomas som återigen är uttagen till Skottlands landslag.

Vidare noterar vi att Emily Ramsey och Fran Bentley tagits ut till det engelska U23-landslaget.