Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fängelse efter rasistiska kommentarer / Inget landslagsspel för Caldwell

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att en 19-åring har dömts till fängelse efter att ha uttryckt sig rasistiskt mot Marcus Rashford i samband med Englands finalförlust i EM förra året. Utöver det så kommer Diane Caldwell missa Irlands kommande VM-kvalmatch på grund av skada. Slutligen så har vi lite transfernyheter att rapportera kring, men också en del annat.

Fängelse efter rasistiska kommentarer

En 19-åring som uttryckte sig rasistiskt mot Marcus Rashford efter finalförlusten i EM sommaren 2021 har blivit dömd till sex veckors fängelse.

Händelsen ska ha skett på Twitter och Justin Lee Price, som är 19-åringens namn ska till en början försökt ändra sitt användarnamn, men som tur var så hjälpte inte det. Price nekade först till brottet, men ska under ett andra förhör ha erkänt att det var han som lade ut tweeten.

Caldwell missar landslagsspel med lårskada

Manchester Uniteds Diane Caldwell kommer inte att vara med Irland i deras kommande VM-kvalmatch mot Sverige. Detta efter att försvararen har dragit på sig en lårskada som också gjorde att hon missade Uniteds 3-1 vinst mot Everton förra helgen.

Greenwood-situationen oförändrad

Situationen kring Mason Greenwood är fortfarande densamma. Det skriver BBCs Simon Stone. Det har under den senaste tiden spridits rykten kring att Greenwood ska vara tillbaka, eller iallafall vara på väg tillbaka i truppen, något som alltså inte är sant.

Anledningen till att det har varit väldigt tyst kring Greenwood är att det i England knappt är tillåtet att rapportera kring en pågående utredning.

Osäkerhet kring Pereiras flytt till Flamengo

Andreas Pereiras flytt till Flamengo riskerar att kollapsa. Det skriver Rob Dawson på ESPN.

Den brasilianska klubben har tidigare kommit överens med United om en övergångssumma på £10 miljoner, men då Flamengo inte har kunnat göra klart affären på grund av osäkerhet kring klubbens ekonomi så har klubbar från andra länder tagit sig in i racet.

PSV Eindhoven är en av klubbarna som ska vara intresserade utav Pereira, men Spanien ska också vara ett alternativ för brasilianaren.

RvN ny tränare för PSV

Den forne United-spelaren och legenden Ruud van Nistelrooy är ny tränare för PSV Eindhoven. Det meddelar klubben på sin hemsida och sociala medier.

Nistelrooy har tidigare haft tränaruppdrag i klubbens U19-lag och reservlag, men får nu alltså chansen i A-laget där han en gång i tiden också spelade.