Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City 1-1
Återigen en bortkastad match

Fotbollen var under lördagskvällen tillbaka på Old Trafford när Leicester City gästade och det där landslagsuppehållet gjorde varken bu eller bä för Manchester Uniteds del. Återigen stod man för en insats som inte imponerade. Att hemmalaget till sist fick med sig en pinne bör man nästan vara tacksamma för. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Får en hand på bollen när Kelechi Iheanacho nickar in 1-0 men svårt att klandra De Gea för det. Annars inte jättemycket att göra, förutom en ganska makalös enhandsräddning. Det känns förvisso som att han gör en sådan räddning per match den här säsongen.

Diogo Dalot: 5,5

Okej offensivt (förutom när han skjuter) och når fram med ett par fina inlägg. Defensivt finns däremot att slipa på. Har en förmåga att tappa sin motståndare bakom sig på inlägg.

Raphaël Varane: 6

Minus för det halvhjärtade försöket på baklängesmålet (går att anmärka på andra målet också, men som inte blev) och några enkla passningar som missades. På det stora hela en helt okej insats.

Harry Maguire: 7

Spelade till höger i mittförsvaret idag och såg stabil ut matchen igenom. Har uppenbarligen inte haft någon bra säsong men ibland måste vi låta den enskilda matchen få tala, vilken den gjorde idag. De smått häpnadsväckande buropen han fick i landslaget tycktes inte ha påverkat.

Luke Shaw: 6

Utbytt 46’. Varnad. Tycker ändå att Shaw gör en godkänd insats, trots att det bara blev 45 minuters spel. Klumpig varning naturligtvis, men men. Shaw klaffar bättre med Sancho än vad Alex Telles gör. Det vågar jag slå fast.

Fred: 7

1 mål. Som brukligt bidrar brassen med viktig energi. Idag blev det dessutom ett mål efter att ha hållit sig framme på en retur. Kändes som att det blev mycket boll vid fötterna för Fred under matchen och inte lika mycket återerövringsspel. Passningarna var mer precisa än vad vi annars är vana vid.

Scott McTominay: 5,5

Utbytt 55’. Varnad. Har ett par genombrottsaktioner där han driver bollen bra men på det stora hela är McTominay oftast mer av en begränsning när United äger boll på grund av sitt riskminimerande spel. Borde kanske dessutom varit utvisad. Det var i alla fall inte långt ifrån.

Paul Pogba: 5

Utbytt 75’. Svag och oinspirerande insats från fransmannen. Förmodligen ingen som längtar mer till sommaren än Pogba – för som han inte trivs i United.

Bruno Fernandes: 6

Den som försöker mest, i vanlig ordning. Lyckas ibland och ibland inte. En av få spelare om faktiskt tar sig till lägen men behöver vara mer klinisk.

Anthony Elanga: 5,5

Stod för en fin aktion i första när han fick en motståndarspelare varnad men i övrigt inte mycket som gick svenskens väg. Syntes inte till så värst mycket i andra.

Jadon Sancho: 5,5

Stampade mest på bollen idag. Hade Sancho gjort den här insatsen för ett halvår sedan hade det förmodligen räckt till ett godkänt betyg. Nu på sistone har vi börjat se hans riktiga jag och då kan vi faktiskt förvänta oss lite mer.

Alex Telles: 5

Inbytt 46’. Nja. Inte blev det väl så mycket bättre efter att Alex Telles ersatt Shaw. Såg misstajmad ut många gånger och vänsterfoten var inte kalibrerad när den behövde vara det.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 55’. Kom in en bit in i andra halvlek men satte ingen prägel på matchbilden. Tämligen osynlig.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 75’. Spelade för kort tid för att betygsättas.