Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Leicester City 1-1
Ge oss ett nytt landslagsuppehåll

Jag såg att det var dags i spelschemat, och det var också ett lag i röda kläder på tv:n för en stund sedan. Baserat på det så skulle Manchester United vara tillbaka och spela fotboll idag, efter ett ovanligt långt landslagsuppehåll. Men efter 90 minuter hävdar jag att laget vi fick se inte var Manchester United. Det var något annat, charlataner som tagit något som inte tillhör dem. Nästa landslagsuppehåll är alldeles för långt borta… 

Färg som torkar osv…

Den första halveken kan vi strunta att prata om, men samtidigt måste den ändå nämnas. För det är anmärkningsvärt att Manchester United, som har några av världens bäst betalda fotbollsspelare, en tränare som väldigt många hyllar enormt (jag har hållit mig klädsamt neutral än så länge, men börjar tröttna rejält) och är i ett läge där man måste vinna matcher för att nå in i nästa års Champions League gör en så här dålig halvlek.

Det hände, i princip, ingenting. Att bortalaget inte bjöd upp eller var det minsta bättre spelar liksom ingen roll, United måste kunna bättre. Ralf Rangnick kan inte längre skylla på att han är ny, hans spel måste sitta nu, åtminstone en temporär variant som ger nån form av framtidstro. Men inte heller där har vi något positivt att se. Pinsamt är bara förnamnet.

Målexplosionen

Det väntade ledningsmålet för bortalaget kom 18 minuter in i den andra halvleken. En Unitedkontring stoppades genom två vunna dueller av Leicesterspelare (talande), bollen tog sig ut till James Maddison på vänsterkanten, som enkelt kunde måtta in i ett fint inlägg förbi en av försvarsspel ointresserad Paul Pogba, och vid den bortre stolpen tog varken Raphael Varane eller Alex Telles hand om Kelechi Iheanacho som nickade in 1-0.

Jag satt då med den känsla av “jahaja” som vi vant oss vid, men blott tre minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen, och det var de spelare som förlorade duellerna vid Leicestermålet som fick revansch. Bruno Fernandes fick ett fritt skottläge vid straffområdeskanten, och Fred var den som slog in den retur som Kasper Schmeichel lämnade på skottet, och man kunde hoppats på lite fart i United från den punkten.

Fred var en av få spelare i United som var godkänd idag.

Så blev det så klart inte, det var Leicester som skapade de enda riktigt farliga chanserna under matchens sista 25 minuter. Igen, det måste sägas att det är anmärkningsvärt att Rangnick egentligen inte tagit Uniteds spel någonstans sedan han tog över. Att han inte kommer ta över som permanent tränare får vi väl se som tämligen säkert, och tur är nog det.

Pogba har checkat ut mentalt?

En (näst) sista notis. Paul Pogba fick 75 minuter idag, och baserat på denna tid så kan vi nog konstatera att fransmannen mentalt checkat ut från United. För mig kändes han totalt ointresserad idag.

Han var så klart inte ensam om att gravt underprestera i matchen, men hos de andra känns det mer som att det handlar om antingen bristande kvalitet eller dåligt självförtroende/form. Att Dalot inte var bra är för att han inte är en bra fotbollspelare, att Rashford inte var bra är för att hans självförtroende varit i botten från i somras och så vidare och så vidare. Pogba är en världsspelare, men agerar som på League One-nivå, och kan inte skylla på något annat än sin egen motivation.

Om vi avslutar lite positivt

En som däremot skall ha beröm idag är Harry Maguire. Stort fall framåt i hans spel gentemot tidigare under säsongen.