Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Everton - Manchester United 1-0
In med juniorerna

Det gick ungefär som förväntat när Manchester United besökte 17:e-placerade Everton, alltså blev det förlust. Unitedspelarna fortsätter att inte bry sig, och nu när det är nästintill omöjligt att nå fjärdeplatsen så är det väl dags att ge några juniorer sina debuter.

Det gick som vi trodde

Jag tror inte att det finns speciellt många United-fans som är förvånade över vad vi fick se idag, och det säger en del med tanke på att Everton är ett av ligans sämsta lag för tillfället. Inte bara resultatet, men även matchbilden var ungefär vad man förväntade sig i det att United hade mest boll utan att egentligen skapa någonting medan Everton förlitade sig på kontringar.

Det fanns ingen som helst kreativitet hos United som i stort sett bara slog in bollar på chans, vilket vi sett ett flertal gånger denna säsong samtidigt som man har oerhört svårt för att kunna hålla tätt bakåt och då kommer man att få se resultat som dessa.

In med juniorerna

Man har fått ett flertal livlinor när det kommer till kampen om fjärdeplatsen, men gång på gång så har man misslyckats med att utnyttja dessa. Nu vill jag faktiskt mena att säsongen är över, och då kan vi likaväl ge juniorerna sina debuter.

Alejandro Garnacho och Kobbie Mainoo är spelare som har imponerat stort i juniorlagen och jag ser hellre att två unga hungriga spelare får spela, istället för spelare som har slutat bry sig. Även Alvaro Fernandez tycker jag borde få göra sin debut denna säsongen med tanke på hur bra han gjort det i U23-laget.

Jag kan fortsätta att rabbla upp spelare som jag tycker förtjänar sin debut denna säsongen, och om jag ska vara helt ärlig så hade hellre sett ett lag enbart beståendes utav juniorspelare istället för de som spelade idag.

Så mycket slarv

Ett problem som funnits egentligen hela säsongen är hur otroligt slarviga man är med boll, och det gäller över hela planen. Vi fick se det tydligt vid Evertons mål där Matic slarvade med bollen på mittplan vilket ledde till en kontring för hemmalaget där Anthony Gordon kunde göra 1-0.

Även passningsspelet var ett stort problem idag, precis som det varit under hela säsongen och jag har svårt och se att man inte har förmågan att slå enkla passningar på tio meter, utan även här handlar det om att man är alldeles för slarviga.

Bättre från Rashford

Om man ska försöka hitta något positivt i all denna negativitet så var det väl ändå att Marcus Rashford såg bättre ut än vad han gjort tidigare. Han var mycket piggare från start och hade Uniteds två farligaste chanser där Pickford tvingades göra två bra räddningar.

Sedan så var han absolut inte perfekt. Han lyckades sällan ta sig förbi sin spelare och tappade boll för ofta, men ändå så tycker jag att det var ett fall framåt för Rashford.

Det blev ett fall framåt för Marcus Rashford.