Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldo-incident polisutreds / Storsegrar för United i landslagen

Söndagens nyhetssvep tar avstamp kring det som skedde efter slutsignalen på Goodison Park igår efter att Manchester United förlorat mot Everton. Cristiano Ronaldo uppges nu vara i blåsväder efter att ha slagit en mobiltelefon ur handen på en supporter. 

Utöver det ger vi er även en landslagskoll för damerna.

Ronaldo-incident polisutreds

Manchester United förlorade som bekant mot Everton igår eftermiddag på Goodison Park och som om inte förlusten i sig vore nog skedde även en tråkig händelse direkt efter matchen.

I samband med att lagen skulle lämna planen och gå in i spelartunneln tappade Cristiano Ronaldo huvudet och slog en mobiltelefon ur handen på en ung Everton-supporter.

Händelsen fick stor uppmärksamhet och ärendet har nu blivit ett polisiärt sådant, rapporterar flera brittiska medier, däribland The Guardian.

En dialog förs just nu mellan Merseysidepolisen och de bägge klubbarna.

Tillsammans med Everton arbetar polisen för att skapa sig en klarare bild kring händelsen och enligt uppgifter ska man gå igenom övervakningsfilmer samt inkalla vittnen och höra deras berättelser.

Ronaldo själv har emellertid gått ut och bett om ursäkt till supportern och i samband med också bjudit in denne till Old Trafford för att gå på en Unitedmatch.

Damernas landslagskoll

Jackie Groenen glänste i storseger…

Nederländskan Jackie Gronen fanns med när hennes landslag enkelt besegrade Cypern med 12-0 i VM-kvalet. Unitedmittfältaren stod för tre framspelningar i matchen.

…och Toone ville inte vara sämre

Ella Toone och hennes England tog också en komfortabel seger när Nordmakedonien jämnades med marken. 22-åringen stod för tre mål och en framspelning i 10-0-vinsten.

Katie Zelem och Alessia Russo blev inbytta. Mary Earps blev dock kvar på bänken. Man kan ju fråga den engelska förbundskaptenen Sarina Wiegman varför, efter uttalandet nedan.

Bruun lämnade återbud

Unitednyförvärvet Signe Bruun lämnade återbud till landslagssamlingen med Danmark. 24-åringen nämnde dock inte anledningen till det.