Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Återkomst för Johnstone? / Datum för nästa säsong / Positivt besked för van Gaal

Borta på de brittiska öarna har det under dagen rapporterats om en eventuell återkomst för den före detta Manchester United-målvakten Sam Johnstone, nu i West Bromwich Albion. Utöver det noterar vi dag för datum då nästa säsongs spelschema släpps.

Vi får även positiva besked från cancersjuke Louis van Gaal, en liten landslagsuppdatering kring damerna samt lite nyheter om Erik ten Hag.

Återkomst för Johnstone?

Sam Johnstone är nog ett namn som klingar bekant hos många. Inte så konstigt då den idag 29-årige målvakten kom fram i Manchester United. Trots noll tävlingsmatcher för klubben blev han kvar till 2018 men lämnade efter en massa lånesvängar United permanent och gick till West Bromwich Albion.

Väl där har Johnstone fått snurr på karriären. Det har bland annat blivit Premier League-spel med WBA men även landslagsdebut för England.

Det har gått så pass bra att några Premier League-klubbar nu uppges visa intresse – däribland Manchester United.

Detta rapporterar Sky-journalisten Rob Dorsett. Sanningshalten bör givetvis beaktas men ingen rök utan eld, heter det ju.

Hur länge David De Gea orkar vara kvar i klubben vet vi inte men målvaktsfrågan i United hänger så klart mycket på spanjorens framtid. Samtidigt ska det sägas att United inte är blyga för att plocka en extra målvakt när man känner för det. I somras återvände ju till exempel Tom Heaton till klubben, så ytterligare en återkomst är kanske inte osannolik trots allt.

Utöver det rapporterade Unitedintresset ryktas även Tottenham Hotspur vara intresserade utav Johnstone.

Fastställt datum för när nästa säsongs spelschema släpps

Trots att säsongen inte är slut än, även om nog många United-supportrar skulle vilja det så har ett datum fastställts för när kommande säsongs spelschema släpps. Datumet som klubbarna har bestämt sig för är den 16 juni.

Nästa säsong kommer att se annorlunda ut med tanke på att VM spelas i November och därmed så kommer säsongen starta lite tidigare än vanligt, nämligen den 6 augusti. Sedan så kommer det alltså att vara paus i ligaspelet mellan den 14 november fram till annandag jul.

Positivt besked för Van Gaal

Den forne United-tränaren Louis van Gaal berättade för drygt en vecka sedan att han drabbats av prostatacancer, något som han höll hemligt under en längre tid. Under gårdagen så fick vi dock trevliga nyheter när holländaren meddelade att den behandling han genomgått varit lyckad.

Positiva resultat i damernas landskamper

Under gårdagen spelade hela åtta Unitedspelare för sina landslag där resultaten var mestadels positiva. Först ut för dagen var Hayley Ladd som spelade hela matchen när Wales slog Kazakstan med 3-0 och därmed tog sig upp på en andraplats i sin VM-kvalgrupp.

Näst på tur var Holland och Jackie Groenen som tog emot Sydafrika i en träningsmatch som slutade 5-1 till hemmalaget. Groenen stod för matchens första och snyggaste mål och fick spela 64 minuter innan hon byttes ut.

Maria Thorisdottir och Vilde Bøe Risa spelade båda i Norges 2-1 vinst över Polen. Thorisdottir fick spela hela matchen medan Bøe Risa fick komma in och spela andra halvlek. Vinsten innebär att man behåller sin förstaplats i grupp F.

I matchen mellan Skottland och Spanien fanns det United-spelare på båda sidorna. För Skottland så fick både Martha Thomas och Kirsty Hanson spela från start medan Ona Batlle fick börja på bänken för Spanien, men fick komma in i den 76:e minuten. Matchen slutade 2-0 till Spanien efter två mål från Jennifer Hermoso. Resultatet betyder att Spanien behåller sin förstaplats i gruppen med Skottland på en andraplats.

Den sista matchen för dagen var den mellan Nordirland och England, där de sistnämnda dominerade totalt. Uniteds Ella Toone fick förtroendet från start och gjorde en mycket bra insats där det blev ett mål och en assist för 22-åringen. Katie Zelem och Alessia Russo fanns med på bänken men fick inte göra några inhopp. I och med vinsten så är England nu ännu ett steg närmare VM då man har en fempoängsledning över tvåan Österrike.

Ten Hag 99% klar

Vi rapporterade under gårdagen att Manchester United och Erik ten Hag har en överenskommelse om att holländaren ska bli klubbens nästa tränare, något som bekräftas utav fler och fler journalister.

Enligt Jason Burt på The Telegraph så ska affären vara 99 procent klar där det endast ska vara signaturerna som saknas.

Van der Gaag blir assisterande?

Om Ten Hag nu skulle bli tränare, vilket nästan är helt klart så ska han enligt The Athletics Laurie Whitwell vilja ta med sig sin nuvarande assisterande tränare Mitchell van der Gaag till Old Trafford.

Ett annat namn som har diskuterats är Steve McLaren, som var assisterande tränare i just United när man vann “The Treble” och även två ytterligare PL-titlar 2000 och 2001.