Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Old Traffords renovering / Shaw tveksam till resten av säsongen / Kane inte aktuell

Skärtorsdagens nyhetssvep bjuder på det senaste kring den renovering som är på gång av Old Trafford. Det bästa av det bästa är det som verkar gälla där. Vi nås även av beskedet att Luke Shaw kan komma att missa resten av säsongen, detta efter en operation. 

På transferfronten är det senaste ryktet att Harry Kane inte längre uppges vara aktuell för Manchester United.

Stora planer för Old Trafford

Ja, så låter det åtminstone när man klickar sig in på Manchester Uniteds hemsida, där det kortfattat redogörs för den renovering av arenan som är nära förestående.

Klubben har anlitat två konsultföretag som är ledande inom branschen. Det handlar bland annat om företag som varit inblandade i bygget av Tottenham Hotspur Stadium, som stod klar för tre år sedan.

Arbetet med att göra en översikt kring arenan har inletts, där fokus ligger på hur man kan utveckla arenan för bästa möjliga supporterupplevelse. Ett möte mellan konsultföretagen och Manchester United Fans’ Advisory Board kommer gå av stapeln senare under april månad, skriver United på sin hemsida.

Vad gäller själva renoveringen skriver James Ducker på The Telegraph att det helt enkelt handlar om en förnyelse av olika delar av arenan och att man vill utöka den södra läktaren, vilket är långsidan som bär namnet Sir Bobby Charlton Stand.

Vidare meddelar United via hemsidan att träningsfaciliteterna också kommer genomgå en renovering.

Shaw kan bli borta resten av säsongen

Senaste gången Luke Shaw figurerade i Manchester United var mot Leicester City för snart två veckor sedan. Det kan ha varit 26-åringens sista framträdande för säsongen, rapporterar Mike McGrath på The Telegraph. 

Shaw har genomgått en operation för att plocka bort skruvar i benet efter mardrömstacklingen som bröt hans ben mot PSV Eindhoven hösten 2015.

Skruvarna sägs ha besvärat vänsterbacken emellanåt under säsongen men ingreppet att plocka bort dem uppges nu ha gett komplikationer vad gäller läkningen, som väntas ta längre tid än beräknat.

Detta lämnar Ralf Rangnick med endast ett alternativ på vänsterbacken i form av Alex Telles, så till vida tysken inte väljer att ge ungdomsspelaren Álvaro Fernandez chansen.

Luke Shaw tvingades kliva av mot Leicester City i början av april. Det framträdandet kan ha blivit vänsterbackens sista för säsongen.

Ingen Poch – ingen Kane

Tottenham Hotspurs målspruta Harry Kane har ryktats vilja lämna Londonklubben, vilket givetvis gjort storklubbar intresserade.

United ska ha varit en av dessa och anfallaren själv har nog aldrig helt uteslutit en sådan flytt… fram till nu. Åtminstone om vi ska tro uppgifter från Mirror.

United uppges endast ha vara aktuellt om den före detta Spurs-tränaren Mauricio Pochettino tar över efter Ralf Rangnick.

Ett sådant scenario ser i nuläget osannolikt ut, då Erik Ten Hag väntas bli klubbens näste manager.

Att United dessutom ser ut att missa Champions League, medan Tottenham har goda chanser att ta sig in i nästa säsongs upplaga gör inte att oddsen sjunker för en övergång.