Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag dissar Ronaldo / Rangnick hoppas på fortsatt stöd / Protester utanför Carrington

Fredagens nyhetssvep innehåller en sammanfattning av Rangnicks presskonferens inför ångestmachen mot Norwich. Andra nyheter gör gällande att Ronaldo inte ingår i Ten Hags planer och att Matic försvinner till sommaren. 

Ten Hag dissar Ronaldo

Nyheter kommer nästan dagligen om att Erik ten Hag är överens med Manchester United och blir ny tränare. Vi får se vad som händer efter den holländska cupfinalen på söndag. Sky sports rapporterar att Ronaldo i så fall inte ingår i Ten Hags planer för nästa säsong. Vi tar det såklart med en nypa salt.

Ska vi gissa så är det troligen en långsiktig plan som det hänvisas till snarare än att Ronaldo kastas ut på efter denna säsong.

Rangnick hoppas på fortsatt stöd

Rangnick fick uttala sig om protester från fansen mot ägarna. Han sa att det är logiskt att fotboll involverar och att det är förståeligt att supportrarna är besvikna efter de senaste matcherna. Han betonar att supportrarna till United är de bästa och han hoppas på fortsatt stöd under de matcher som återstår.

Hans egna känslor under tiden i klubben är splittrade. Han menar att laget spelar bra från och till och har en hög högstanivå men att laget måste finna en helt annan jämnhet. Han uttrycker besvikelse men menar att det bara är att fortsätta jobba på.

Han fick åter frågan om Erik ten Hag. Som vanligt vill han inte kommentera det, ”jag vet inte om det är en färdig överenskommelse. Det är ingen idé att spekulera i vad jag tycker om andra managers”.

Rangnick uttalade sig även om att han kan peka på några orsaker till att det varit svårt att hålla den jämna nivån, bland annat med många skadade offensiva  spelare det sista. Men han vill inte ursäkta sig med det. ”Det handlar om att finna balansen mellan att försvara bra och göra rätt saker när vi har bollen själva” (inget nytt under solen alltså). Rangnick: ”Vi kunde försvarat oss väldigt mycket bättre mot Everton, hade vi gjort första målet hade vi förmodligen gått segrande ur striden”.

Han uttryckte också att det inte ska finnas någon osäkerhet i att alla vill bidra och göra allt för klubben. Det handlar definitivt inte om bristande motivation enligt Rangnick även om det är svårt att hålla intensiteten på tillräcklig nivå när det går emot.

Angående truppen till Norwich så kommer fem spelare att vara borta, Fred, McTominay, Varane, Shaw och Cavani.

Matic försvinner till sommaren

Journalisten Jonathan Shrager skriver på twitter att Nemanja Matic är en av dem som får lämna till sommaren trots option på ytterligare ett år. Den serbiske trotjänaren har kanske gjort sitt i United även om han varit nyttig från och till som defensiv mitt.

Potentiellt datum för hemmamatchen mot Chelsea

Uniteds planerade hemmamatch mot Chelsea som tidigare planerades till 15 maj kommer att flyttas. Om det blir vinst för Chelsea i FA-cupsemin på söndag mot Crystal Palace så kommer matchen att gå av stapeln torsdag 28 april istället. Om Chelsea inte spelar FA-cupfinal den 14 maj så återstår det att se om datumet 15 maj trots allt står fast. Det ser överlag ut att bli ett ganska tight schema i slutspurten på Premier League.

Protester utanför Carrington

Rapporter gör gällande att fans kommer att demonstrera utanför Carrington i morgon. Säkerheten höjs och entren kommer att låsas.

Protesterna har visat sig starta redan idag. Laurie Whitwell rapporterar på om en liten skara fans som trots allt varit fredag utanför Carrington på fredagen.

Klubben gör ett uttalande om att de vill stärka relationen med fansen och att de respekterar deras åsikter.

Sean Dyche sparkad

”Ginger Mourinho” Sean Dyche får sparken av Burnley rapporterar klubben på sin hemsida. Sean Dyche prisas för sina historiska insatser men denna säsong har varit en besvikelse. Det gäller hela tränarstaben.

U23s  coach Mike Jackson, och  akdemins Paul Jenkins, målvaktstränare Connor King och kaptenen Ben Mee tillfrågas nu om att ansvara för söndagens match mot West Ham United.