Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Norwich 3-2
Räddade av Ronaldo – och Krul

En långt ifrån godkänd insats slutar ändå med tre poäng för Manchester United udner lördagen. I och med att både Arsenal och Tottenham förlorade vann därför United mark i kampen om fjärdeplatsen, även om det spelmässigt känns osannolikt att United kommer göra tillräckligt bra ifrån sig under sina sista sex matcher för att faktiskt ta Champions League-platsen.

Det måste sägas att United idag inte presterade tillräckligt, eller ens i närheten av godkänt. Det är en spelare som gör att United vinner detta, och den spelaren är Cristiano Ronaldo. Han hade dock god hjälp av Norwich, som vad det verkade nästan ville att han skulle göra hattrick.

Vid det första målet vann Anthony Elanga bollen efter en kort utspark från Norwich, och Ronaldo satte bollen i öppet mål på Elangas passning. 2-0 kom på hörna, där Ronaldo helt enkelt slår sin gubbe och vinklar in bollen. Hans tredje mål, som gav slutresultet 3-2, var en bjudning från Norwichmålvakten Tim Krul. Ja, det är kraft i frisparken, men står Krul där han ska så greppar han den utan problem. Nu tjuvar Krul, och då lyckas han inte styra iväg bollen som istället sitter i det bortre hörnet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Klarar godkänt med nöd och näppe, då två insläppta mot seriens bottenlag egentligen aldrig skall vara godkänt.

Diogo Dalot: 5

Fortsatt inte tillräckligt bra för att spela i Manchester United.

Harry Maguire: 5

Ungefär lika instabil som vi vant oss vid. Lyckades också med bedriften att sparka Pogba i huvudet vid offensiv hörna.

Victor Lindelöf: 5

Fin brytning strax före halvtid, dock efter att själv ha satt sig i situationen att han var tvungen att göra den. Lite så var det för Lindelöf idag, och samarbetet med Telles fanns i princip inte.

Alex Telles: 5

Utbytt 74. 1 assist. Fin hörna till Uniteds andra mål, defensivt en katastrof.

Bruno Fernandes: 5

Det börjar bli dags att förtjäna det där nya kontraktet. Var, som vanligt, mest grinig på andra än vad han var kreativ i spelet.

Paul Pogba: 5

Utbytt 74. Spelade som defensivt ankare, och visade att det inte är rollen för honom. Stod för något tekniskt nummer vid sidlinjen, ett nummer som var helt meningslöst och egentligen enbart oansvarigt med rollen han hade idag. Har checkat ut.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 63. Ovan start i ovan roll, kanske är jag därför lite snäll mot Lingard och godkänner honom.

Anthony Elanga: 5

1 assist. Vann bollen till Uniteds första mål, men i övrigt alldeles för osynlig.

Cristiano Ronaldo: 10

3 mål. En boll in i öppet mål, en nick på hörna och en frispark som motståndarlagets målvakt inte vill rädda. Mer än så behövs inte för att göra hattrick, och en anfallare som gör hattrick har nånstans per definition gjort en insats

Jadon Sancho: 5

Försökte om och om igen, men fick inte ut något av värde. Det känns fortfarande inte som att Sancho spelar samma typ av fotboll som resten av United, vilket inte betyder att Sancho är den som spelar fel typ av fotboll.

Nemanja Matic: 6

Inbytt 63. Skulle stabilisera upp mittfältet, och gjorde det ändå godkänt.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 74. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 74. Obegripligt byte.