Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United 4-0
Är säsongen slut snart?

Bedrövligt. Det är ett av orden som kan beskriva dagens prestation från Manchester United, men trots det så går det inte att säga att det var speciellt oväntat. Liverpool är bättre på absolut allt, och det kunde man se otroligt tydligt ikväll. Det var pinsamt att se spelarna på planen, och det kändes som att de gett upp redan innan matchstart. 

Det första målet kom redan i den femte matchminuten, och då försvann det minimala hopp om att lyckas få med sig ett resultat helt. 2-0 målet kom i den 22:a minuten, och då hoppades man på att det inte skulle bli en ny 5-0 förlust. I andra halvlek slog Liverpool av lite på tempot, men trots det så var United inte ens nära ett reduceringsmål. Istället gjorde Liverpool 3-0 i den 68:e minuten och också 4-0 knappa 20 minuter senare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Jag vet inte hur mycket det går att klandra spanjoren för de fyra insläppta målen, förutom 3-0 målet som han borde tagit. Det som drar ner betyget mer är hans oförmåga att kunna distribuera boll med fötterna, något som är viktigt i dagens fotboll.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Vet inte hur jag ska sammanfatta Wan-Bissakas match mer än att den inte var bra. Som vanligt osäker med boll och bakåt var det väl inte heller någon höjdare.

Victor Lindelöf: 4

Bäst i backlinjen, men det säger absolut ingenting. Precis som resten av laget så var det ingen bra insats från svensken.

Harry Maguire: 3

Bedrövlig insats från kaptenen. Vad han håller på med vid de två sista målen har jag ingen aning om, men det är ju inte direkt något som vi inte sett tidigare.

Phil Jones: 4

Utbytt 46′. Ingen bra insats från Jones som gjorde sin andra start för säsongen. Borde iallafall ha försökt sig på att bryta inlägget som ledde till 1-0 målet, även om han kanske inte hade nått den ändå.

Diogo Dalot: 3,5

Fick starta som vänsterback vilket inte är något som han brukar göra, men med det sagt så var portugisens prestation urusel. Till exempel så var hans försvarsspel vid 2-0 målet under all kritik där han tappar Salah helt.

Nemanja Matic: 4

Tappade mycket boll för någon som ska vara säkerheten i detta mittfält. Utöver det så hade han det oerhört svårt att ta sig förbi Liverpools mittfält som han har kunnat göra mot sämre lag.

Paul Pogba: n/a

Utbytt 10′. Utbytt med vad som såg ut att vara någon slags benskada.

Bruno Fernandes: 3,5

Slog bort typ varje pass han försökte sig på, och utöver det så lyckades han inte skapa något alls.

Anthony Elanga: 4

Utbytt 84′. Kom aldrig riktigt in i matchen och han fick inte heller någon hjälp från sina medspelare.

Marcus Rashford: 4

Sprang mycket men hans självförtroende är fortfarande på botten. Lyckades sällan med det han försökte sig på, och hade också en hyfsad målchans som inte ens var nära att gå in.

Jesse Lingard: 4

Inbytt 10′. Precis som resten av laget så åstadkom han inte speciellt mycket.

Jadon Sancho: 6

Inbytt 46′. Den enda spelaren som faktiskt får godkänt, och det har mycket med att han inte spelade i den bedrövliga första halvleken. Var väldigt pigg när han kom in och försökte verkligen att skapa saker i ett väldigt oinspirerat United.

Jadon Sancho var den enda ljuspunkten i ett bedrövligt United.

Hannibal Mejbri: n/a

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!