Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pogba har gjort sin sista match / Ralf om Ten Hag / En reaktion krävs mot Arsenal

Fredagssvepet innehåller nyckelordet reaktion. Rangnick menar att laget och hela ledarstaben måste visa en reaktion efter matchen mot Arsenal. Det blir också intressant att se om det blir en rektion som följd av att en ny tränare annonserats. Vi räknar kallt med några reaktioner om det inte ska bli ytterligare en jobbig helg. 

Pogba har gjort sin sista match

Journalisterna pressade Rangnick med frågan om Paul Pogba, har han gjort sin sista match i United-tröjan? Rangnick svarade inte rakt ut på just det men menade att han troligen är borta resten av säsongen, minst fyra veckor enligt läkarteamet. Det innebär som vi alla förstår att Pogba inte kommer att spela fler matcher i den röda tröjan. Jag gråter inte idag. Möjligen behöver påståendet här ett svagt frågetecken men jag tror inte det.

Ralf om Ten Hag

Av naturliga skäl fick Ralf svara på frågor om Erik Ten Hag på dagens presskonferens. Han var ganska fåordig men sa att han inte känner Ten Hag personligen men att han är imponerad över det han gjort både i Bayern München och Ajax. Han betonade också att han gillar hans fotboll och tror att laget nu kan få den försäsong som krävs för en bättre nästa säsong, “han kommer att få en full försäsong och bygga sitt eget team och sitt eget lag. Det kommer att bli annorlunda och bättre”.

På frågan om Rangnicks egen inblandning i tränarvalet så svarade han att valet är bra men att han själv inte var avgörande för beslutet.

En reaktion krävs mot Arsenal

Reaktion är ordet för dagen. Ralf pekade ut att hela laget måste visa en reaktion inklusive ledarstaben, “spelar vi som mot Liverpool kommer vi inte ha mycket att hämta. Vi behöver vara aggressiva och ha självförtroende och utnyttja sårbarheten i Arsenals lag”.

Han betande att Arsenal har ett ungt och piggt lag som är mycket farliga i sin speed och attackerande offensiv men att det också är sårbara bakåt. Rangnick: “efter de inledande förlusterna har de gjort helt rätt, byggt laget med unga spelare och blivit av med några som inte passade in”. Han nämnde särskilt Martin Ödegaard.

Vi fick också höra att både Scott McTominay, Varane och Ronaldo är tillbaka till matchen mot Arsenal och det kan förstås bli en nyckel för att visa en reaktion mot Arsenal. Viktiga spelare i alla tre lagdelar. Rangnick ville dock inte spekulera i tabellplacering utan konstaterade åter igen att fokus är på de kvarvarande fyra (tyckte han sa det) matcherna. Alla vet vi att det är fem matcher kvar. Han upprepade till sist att det kommer att bli en remake under Ten Hag, flera kontrakt är utgående och fler spelare än så lär lämna.

Raphael Varane, Cristiano Ronaldo och Scott McTominay  är alla tillbaka inför morgondagens match mot Arsenal. 

Rooney inte intresserad av andrafiolen

Laurie Whitwell kommer med uppgiften att Wayne Rooney var påtänkt som assisterande tränare i United men att han inte var intresserad av en sådan roll. Det är troligen bra, ett nytt lag kräver ett sammansvetsat team som nog gör sig bäst utan tidigare spelare med stora ok att axla just nu. Det är min personliga övertygelse. Rooneys tid kanske kommer.