Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hags huvudvärk / Donnys livlina / Hannibal med hopp om mer speltid

Tisdagens nyhetssvep fortsätter att rapportera om det uppgivna omklädningsrummet i herrtruppen och på den förlorade tron på Rangnick. Förhoppningen sätts nu till nästa säsong och till Erik ten Hag. Men är tron på Ten Hag tillräckligt stark är frågan. Vi rapporterar även om några transferrykten och om Hannibals förhoppningar om mer speltid i seniorlaget. 

Ten Hags huvudvärk

Charlotte Duncker tar avstamp hos The Times och frågar sig om Ten Hag kommer att lyckas få med sig ett förlorat och uppgivet omklädningsrum till nästa säsong. Den frågan är förstås väldigt beroende på hur truppen kommer att se ut och vad som händer framöver. Men att omklädningsrummet är splittrat och förtroende för Rangnick skadat verkar uppenbart.

Frågan är nu vad det betyder i de återstående fyra matcherna på säsongen. Kommer det bara blir värre eller kan vi se någon form av slutforcering för att få med sig lite positiv anda in i sommaren? Svaret är oklart. Klart är att Ten Hag får mycket att jobba med från dag 1.

Donnys livlina

En av de spelare som uppenbarligen har fått hoppet åter i och med Ten Hags annonserade ankomst är Donny van de Beek. Den holländske mittfältaren hade en central roll i Ajax under Ten Hag, bland annat i den lyckade säsongen 2019. Det återstår dock att se om van de Beek kommer att passa i den stora “remake” som förväntas till sommaren.

Hannibal med hopp om mer speltid

Hannibal Mejbri har varit önskad av många Unitedfans under lång tid efter sina fina insatser i U23 och Tunisiens landslag under året. Han fick också några få minuter mot Liverpool i den förödmjukande förlusten senast och trots det korta inhoppet gav det mersmak hos många i United och runt om. Han hann både visa aggressivitet, passion och få ett gult kort. Positiv injektion enligt många bedömare som trodde på spel för Hannibal även mot Arsenal senast. Så blev det dock inte.

Istället tog Rangnick med unge Alejandro Garnacho som också visat fin form i U23. Av allt att döma vill Rangnick även ge honom chansen att göra sin debut. Eftersom uppgifter om ett uppgivet omklädningsrum kablas ut dagligen, så tycker jag det är på sin plats att båda de unga herrarna får mer speltid i kommande matcher.

Torres aktuella för United?

Fabrizio Romano går ut med uppgiften att både Manchester United och Manchester City är intresserade av Pau Torres . Den spanske mittbacken har gjort det mycket bra för Villareal som till och med spelar Champions League-semifinal mot Liverpool i morgon. Med Eric Bailly och Phil Jones på väg ut samtidigt som Maguire kritiseras hårt och Varane ofta är skadad är mittbacken på Uniteds radar.

Res med oss till Manchester!