Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Chelsea
Ge oss något att vara glada över

Det tuffa motståndet fortsätter för Manchester United. Imorgon tar man nämligen emot Chelsea på Old Trafford och med fjärdeplatsen utom räckhåll så kanske det är dags att ge några ungdomar chansen.

Manchester United

Stämningen i Manchester United för tillfället är nog så dålig som det någonsin varit, och det känns som att både spelare och supportrar vill att denna bedrövliga säsong ska vara över så snabbt som möjligt. Dock så skulle jag säga att man ändå har lite att spela för. Det finns fortfarande en ganska stor risk att man till och med missar Europa League-spel nästa säsong, och hur pinsamt det ens känns att säga det så tror jag att man gärna spelar där nästa säsong istället för Conference League eller inget.

Anledningen till detta är att en Europa League-plats ger Erik ten Hag ytterligare en chans att nå en CL-plats nästa säsong utan att behöva nå en topp fyra-placering, men med det sagt så tycker jag att det finns plats för några yngre spelare i startelvan imorgon. Både Hannibal och Alejandro Garnacho har funnits med på bänken i matcher denna säsongen, så varför inte ge dem en chans imorgon?

Man kommer definitivt att vara utan tre spelare imorgon, och dessa är Edinson Cavani, Luke Shaw och Paul Pogba som alla ser ut att vara klara för säsongen, och i Pogbas och Cavanis fall så har båda med stor sannolikhet spelat sin sista match för klubben. Utöver det så är Fred ett frågetecken, även om det finns en lite chans att han är redo, men tyvärr det lutar åt att det fortfarande är lite tidigt för brasilianaren.

Nu är det dags för Alejandro Garnacho att få göra sin debut.

Vidare till startelvan så är jag tveksam till att Rangnick kommer att göra speciellt många ändringar. Jag tror att man kommer att gå med en startelva likt den som spelade mot Arsenal med kanske två eller tre ändringar. Till exempel tror jag att Harry Maguire kommer att vara tillbaka i startelvan efter att ha suttit på bänken mot Arsenal.

Vidare till en position som för mig är ett stort frågetecken, och det är vänsterbacksplatsen. Som nämnt tidigare så är Luke Shaw med stor sannolikhet borta för säsongen medan Alex Telles har varit bedrövlig de senaste matcherna, och ändå är nog brasilianaren det bästa alternativet. Vi såg Diogo Dalot börja på vänsterkanten mot Liverpool och det gick otroligt dåligt. Eventuellt skulle man kunna spela Aaron Wan-Bissaka där men det är inte heller optimalt. Personligen hade jag inte varit emot en debut för Alvaro Fernandez som har tränat med A-laget ett flertal gånger under den senaste tiden.

Även mittfältet är ett problem i mitt tycke. Ska man lita på att Nemanja Matic klarar av att göra sin tredje start på drygt en vecka? Samtidigt har man inte så mycket val då man bara har Scott McTominay att välja på annars. Jag tycker också att det är dags att diskutera om Bruno Fernandes ska vara kvar i startelvan efter flera dåliga insatser på sistone och en bedrövlig sådan mot Arsenal. Kanske är det dags att ge honom någon matchs vila och istället ge Hannibal en chans från start.

Det som dock talar emot det är motståndet. Hade det varit ett lag i mitten- eller bottenskiktet så tror jag definitivt att det hade funnits en chans för någon som Hannibal att få starta, men nu möter man ett topplag i Chelsea och frågan blir då om det är en bra situation att sätta in en ung spelare i. Personligen så tycker jag faktiskt inte att det spelar någon roll, speciellt inte i Hannibals fall då han är en otroligt tuff spelare som inte viker ned sig för något.

Framåt så tycker jag att ytterligare en akademiprodukt borde få göra sin debut, och det är såklart Alejandro Garnacho. Argentinaren har imponerat stort i reservlaget denna säsong och imorgon tycker jag att han bör få göra sin debut, om det är från start eller som inhoppare är mindre viktigt, bara han får göra sin A-lagsdebut. Att han ska få spela från start känns osannolikt, utan jag tror faktiskt att Marcus Rashford kommer att få starta på vänsterkanten. På andra sidan borde Jadon Sancho vara given, och likaså Ronaldo på topp.

Möjlig startelva:

Chelsea

Chelsea befinner sig för tillfället på en tredjeplats i ligan där man också har en bekväm fempoängsledning över fyran Arsenal och en sjupoängsledning över Tottenham, också med en match mindre spelad med båda lagen. Därmed så känns en topp fyra-placering nästintill klar.

Dock så tror jag inte att man kommer att vila spelare utan tvärtom. Man vill säkra en CL-plats så snabbt som möjligt och därför skulle jag bli förvånad om man inte ställde upp med sitt bästa lag imorgon. 

Man kommer att behöva göra resan till Manchester utan Callum Hudson-Odoi och Ben Chilwell, och med stor sannolikhet även Mateo Kovacic. Utöver det så är Andreas Christensen och Reece James båda frågetecken där den sistnämnde dock bör ha en chans att vara redo. Antonio Rüdiger bör också vara tillbaka efter ljumskproblem.

Vidare till en laguppställning så tror jag att Rüdiger kommer att vara tillbaka i en av de tre mittbackspositionerna. Det innebär att man kommer att ställa upp med Rüdiger, Thiago Silva och så tror jag att den sista mittbacken kommer att vara Trevor Chalobah. Om Reece James är redo för att starta så kommer han att spela som wingback på högersidan med Cesar Azpilicueta på vänstersidan. Om inte James är tillbaka så skulle Azpilicueta istället ta plats på högerkanten samtidigt som Marcos Alonso tar plats på vänstersidan.

På det centrala mittfältet är N’Golo Kanté given för mig. Jämte honom tror jag att Jorginho kommer att spela, med Mason Mount i en roll lite högre upp i plan. Jag tror inte att Romelu Lukaku kommer att spela från start, utan det tror jag att Timo Werner och Kai Havertz kommer att göra.

Möjlig startelva:

Historik

Under de senaste två åren så har det varit väldigt jämnt mellan lagen. På de fem senaste mötena har man tagit en seger var, och de andra tre matcherna har slutat oavgjort. Det senaste mötet spelades på Stamford Bridge och slutade 1-1 där Uniteds mål gjordes utav Jadon Sancho.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte förlorat en ligamatch mot Chelsea sedan november 2017, och på hemmaplan får man sträcka sig till 2013 för att hitta den senaste ligaförlusten.
 • De tre senaste mötena har alla slutat oavgjort, och på de tre mötena har det bara blivit totalt två mål.

Matchinformation

Manchester United
Chelsea
Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Torsdagen den 28 april 2022, 20.45
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Mike Dean
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Pogba (skadad, troligen nästa säsong)
 • Cavani (vad, slutet april)
 • Shaw (ben, troligen nästa säsong)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Fred (skadad, liten chans)
FORM
F15/3Atl MadridHCL0-1
O2/4LeicesterHPL1-1
F9/4EvertonBPL0-1
V16/4Norwich CityHPL3-2
F19/4LiverpoolBPL0-4
F23/4ArsenalBPL1-3

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Kovacic (fot, maj)
 • Hudson-Odoi (vad, inget datum)
 • Chilwell (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Rüdiger (ljumske)
 • James (oklar status)
 • Christensen (magsjuk)
FORM
F6/4Real MadridHCL1-3
V9/4SouthamptonBPL6-0
V12/4Real MadridBCL3-2EF
V17/4C. PalaceHFA2-0
F20/4ArsenalHPL2-4
V24/4West HamHPL1-0

United mot Chelsea

Totalt:19078-58-54297-227
Hemma:8939-30-20138-83
Premier League:5917-24-1873-72
SENASTE MÖTENA
F2020-07-19NFA1-3
O2020-10-24HPL0-0
O2021-02-28BPL0-0
O2021-11-28BPL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-02-25HPL2-1
O2019-04-28HPL1-1
V2019-08-11HPL4-0
O2020-10-24HPL0-0