Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnick bekräftar vilka som missar Chelsea / Kan Phillips vara aktuell?

Onsdagens nyhetssvep bjuder först och främst på det senaste från Ralf Rangnicks presskonferens under dagen. Ett gäng spelare bekräftades kommer missa bataljen mot Chelsea imorgon. 

Utöver detta får vi lite transfer- och försäsongsnytt

Rangnicks presskonferens

…om skadeläget

Ralf Rangnick bekräftade att Luke Shaw, Jadon Sancho, Paul Pogba, Fred, Harry Maguire, och Edinson Cavani missar mötet med Chelsea imorgon kväll.

Lagkapten Maguire missar till följd av en lättare knäskada, medan Sancho har åkt på halsfluss.

Fred försökte träna igår (tisdag) men kände sig inte hundra procent och tysken vill därför inte chansa. Fred har bekymmer med en muskelskada.

Cavani sägs kunna vara tillbaka i träning i veckan. Övriga missar högst troligt resten av säsongen.

…om att ge ungdomar chansen

Rangnick menar att läget måste vara det rätta för att ge ungdomarna chansen. De måste ha möjlighet att faktiskt kunna prestera, går inte bara att kasta in dem hursomhelst.

Ser i nuläget ut som att endast 14 seniorspelare är tillgängliga, så ett par ungdomar kommer sannolikt finnas med.

63-åringen lyfter också ett litet frågetecken kring Aaron Wan-Bissaka och hans medverkan.

…om slutspurten av säsongen

Här flödar givetvis klyschorna. Fyra matcher kvar och av dessa är två hemma på Old Trafford. Rangnick betonar att man ska försöka vinna samtliga och att nivån måste vara på topp.

Det framstår även som att Rangnick, mellan raderna, skjuter ner hoppet om Champions League nästa säsong.

”Ingen idé att spekulera i det nu. Vi måste vara realistiska. Även om vi vinner alla fyra matcher ligger inte saker och ting i våra händer,” säger interimmanagern.

…om framtiden med Erik ten Hag

Ser fram emot att hjälpa den nye managern och förhoppningsvis samarbeta mot att klubben kan bli framgångsrik igen.

Det hade så klart varit optimalt med Champions League nästa säsong men det är inte bara United som drabbas, händer även andra klubbar.

Det är fortfarande en attraktiv klubb, vilket Rangnick argumenterar för med hänvisning till att Bruno Fernandes nyligen förlängde sitt kontrakt.

Surr i Manchester om Phillips

Kalvin Phillips är en av nyckelspelarna i Leeds United och gjorde även ett starkt EM förra sommaren. Att behålla 26-åringen kan bli ett problem för Yorkshireklubben när större drakar hör sig för.

Manchester United är en klubb som varit, och är, i stort behov av förstärkning på mittfältet och Phillips har man givetvis koll på. Snacket i Manchester är i alla fall att han kan vara aktuell för en flytt till Old Trafford.

Problemet? Phillips är en Leedsprodukt och har således starka band till klubben. Rivaliteten (läs hatet) mellan United och Leeds är som bekant stor, om än att den kanske svalnat en aning på senare år, detta eftersom Leeds varit rätt usla.

Prislappen, om en affär skulle bli aktuell, uppges i så fall ligga på omkring £50 miljoner. Någon kontakt klubbarna emellan rapporteras inte ha tagits än – om det nu ens kommer ske alls.

Phillips har kontrakt med Leeds till och med 2024 och överväger dessutom att byta agent.

Aston Villa på försäsongen

United kommer ställas mot Aston Villa under försäsongen i Australien i sommar.

Sedan tidigare har man även klart med mosterns i form av Crystal Palace, Melbourne Victoria, och Liverpool.