Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Rangnick ny förbundskapten för Österrike – fortsätter i United

Manchester United meddelade under fredagen att Ralf Rangnick kommer ta över det österrikiska landslaget från och med slutet av maj i år. Tysken kommer emellertid fortsätta i United.

Som vi rapporterade i nyhetssvepet tidigare idag kommer Ralf Rangnick bli förbundskapten för Österrike men parallellt jobba kvar i Manchester United i en konsultroll.

63-åringen kommer ansluta till Österrikes landslag i slutet av maj, när laget kommer spela Nation League mot Kroatien, Danmark, och Frankrike. Rangnick kommer bli kvar som manager säsongen ut för United.

Tysken har signerat ett kontrakt som sträcker sig två år hos det österrikiska fotbollsförbundet, som kommer förlängas med ytterligare två år om de skulle kvalificera sig till EM 2024 i Tyskland.

I United kommer han alltså från och med säsongens slut ha ett konsultuppdrag i klubben och lär därmed arbeta nära tillsammans med klubbens nye manager, Erik ten Hag.

Jag kommer ta över som manager för Österrike vid slutet av säsongen men kommer fortsätta som konsult i Manchester United. Jag ser fram emot att fortsätta vara en del av United och ta del av arbetet att göra United till en kraft att räkna med igen.

Vidare kommenterar Rangnick sitt nya jobb i Österrike som något hedrande.

Det är en ära att få ta över som förbundskapten för Österrike. Att få jobba mot de europeiska mästerskapen i Tyskland, med ett ungt och hungrigt lag, gör mig mycket förväntansfull.