Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnicks dubbeljobb / United bötfälls / Uppdatering om Greenwood

Igår sipprade det ut rapporter om att Ralf Rangnick, trots allt, kan ta över det österrikiska landslaget samtidig som han konsultar åt Manchester United. Om detta finns att läsa i dagens nyhetssvep, där vi även uppmärksammar att United bötfälls efter en händelse mot Atlético Madrid i Champions League. 

Polisen i Manchester har dessutom gett en uppdatering i ärendet gällande Mason Greenwoods häktning.

United bötfälls av Uefa

BBC rapporterar att Manchester United bötfälls efter att föremål från läktaren kastats mot Atlético Madrid-tränaren Diego Simeone. Detta skedde i åttondelsfinalmötet i Champions League för drygt en månad sedan, när Madridlaget gästade Old Trafford och också slog ut United ur turneringen.

United tvingas böta cirka hundratusen kronor till Uefa för händelsen.

Uefa har nyligen även bötfällt Liverpool och Rangers. Detta på grund av försenad avspark för Liverpools del samt illegalt brukande av pyroteknik för Rangers.

Arbete på två fronter väntar för Rangnick

Ralf Rangnick tog över Manchester United i slutet av förra året efter att Ole Gunnar Solskjaer fått lämna manageruppdraget i klubben. Den 63-årige tysken anställdes i första hand som interimmanager, för att efter säsongens slut arbeta som konsult i United.

Vad den rollen innebär rent konkret är det nog många som undrar över men den ser i alla fall ut att bli verklighet snart. Det fanns vissa tvivel kring huruvida det skulle bli så eller inte, då Rangnick uppgavs vara eftertraktad av det österrikiska fotbollsförbundet och en förbundskaptensroll där. De ryktena svalnade ganska snabbt men har nu blossat upp igen.

Enligt The Telegraph tyder det mesta på att Rangnick kommer presenteras som ny förbundskapten i Österrike under helgen men det är alltså inget som uppges påverka hans kommande roll i United. Han sa under gårdagens presskonferens efter mötet med Chelsea att han inte ville prata om ryktena kring Österrike men bekräftade att han kommer bli kvar på Old Trafford.

Sedan förra veckan står det som bekant också klart att Erik ten Hag kommer ta över managerrollen i United.

Domare lägger av

Domarduon Jonathan Moss och Martin Atkinson har nog de flesta någon slitit sitt hår över. Snart är det slut med det.

Premier League-profilerna meddelar att de efter säsongen kommer lägga pipan på hyllan och sluta döma fotboll.

De kommer dock fortsätta inom organisationen och arbeta tillsammans med den före detta domaren Mike Riley, som nu är domarbas för Premier League. Där kommer Moss och Atkinson jobba för Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), ett organ som ansvarar för domare och matchfunktionärer.

Senaste om Greenwood

I början av februari i år häktades Unitedprodukten Mason Greenwood efter misstankar om mordhot och sexuella övergrepp på sin före detta flickvän. 

20-åringen släpptes kort därefter mot borgen och är nu häktad i sin frånvaro. Åklagare uppges vilja förlänga häktningstiden över månadsskiftet men en rättslig ärendehandläggning av ärendet väntas dröja till mitten av juni.

Till dess får vi därför anta att det kommer vara relativt tyst om fallet.