Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Fred troligen spelbar / Damtruppen nästan intakt / Matt Judge avgår

Lördagens nyhetssvep inkluderar Rangnicks andra del av presskonferensen inför Brentford. Några spelare förväntas vara tillbaka. I övrigt nyheter om fortsatt förändring i administrationen runt Manchester United och lite nyheter på damsidan inför matchen mot West Ham. 

Fred troligen spelbar

Rangnick lät meddela att några av de tongivande spelare som saknades i matchen mot Chelsea kan vara tillbaka på måndag mot Brentford. Högst chans verkar det vara för Fred vilket laget nog skulle må bra av. Även Cavani kan få speltid (dock ej starta) och fortfarande osäkert vad gäller Harry Maguire och Jesse Lingard. Lingard saknades av personliga skäl mot Chelsea.

Jadon Sancho verkar dock vara fortsatt sjuk med halsfluss och kan enligt Rangnick missa resten av säsongen. Matchen på måndag blir för övrigt Ralf Rangnicks sista som tränare på Old Trafford. Vi hoppas på en bra avslutning för Ralfs del.

Damtruppen nästan intakt

Marc Skinner rapporterar att damtruppen nästan är helt intakt. Signe Bruun har tränat och kan vara aktuell för morgondagens match mot West Ham. Försvarsklippan Aofie Mannion saknas fortfarande men i övrigt verkar laget vara fulltaligt. Det innebär att Skinner har angenäma problem när laget ska tas ut.

Matt Judge avgår

Matt Judge som ansvarat för transfer och kontraktsförhandlingar kommer att avgå från sin roll (formellt Director of football negotiations). Det verkar alltså bli mer förändring i klubben även på ledande poster runt om laget, vilket välkomnas av många. Ornstein omnämner det som en stor förändring då Judge sannolikt inte kommer att vara inblandad i sommarens transferfönster.

Orsakerna sägs vara att förändring krävs och mycket sätts i samband med ankomsten av Erik ten Hag. Sportchefen John Murtough kommer att vara ansvarig för det strategiska arbetet med spelarrekrytering tills vidare.

Judge har omnämnts som Ed Woodwards högra hand av bland andra den tidigare managern Louis van Gaal. 

James Ducker gör gällande att en ersättare för Matt Judge kommer att annonseras ganska snart med titeln deputy Director of football.

Kingdon och Jackson till ungdoms-EM

United båda unga juniorspelare Louis Jackson och Jack Kingdon är uttagna i Skottlands trupp till U17-EM i Israel nästa månad. Båda konkurrerar om mittbackspositionerna.