Damlaget: Manchester United - West Ham United 3-0
Säker seger i sista hemmamatchen

Manchester Uniteds damlag besegrade West Ham United med 3-0 i säsongens sista hemmamatch. Martha Thomas öppnade målskyttet och var sedan sista Unitedspelare på bollen före Grace Fisks självmål. Leah Galton spelade fram Thomas till 1-0 och avslutade sedan målskyttet.

Segern innebär att Uniteds Champions League-dröm lever in i den sista omgången. Mer än en dröm lär det dock inte bli, då Manchester City normalt sett ska städa av nästan nedflyttningsklara Birmingham och formsvaga Reading utan problem. Samtidigt avslutar United med en bortamatch mot Chelsea, där motståndarna mest troligt behöver vinna för att bli engelska mästare.

Dagens match blev en promenadseger för United och segersiffrorna borde ha blivit större.

Trots en missräkning i senaste matchen valde Marc Skinner en oförändrad startelva till dagens match. På avbytarbänken gladdes vi åt att Signe Bruun var tillbaka i matchtruppen. Det fanns ingen plats för Jade Moore idag. Oklart om hon ställdes över eller om hon var indisponibel.

United öppnade piggt och Ona Batlle tvingade målvakten till en bra räddning redan i andra matchminuten. På den efterföljande hörnan var det ytterst nära att Martha Thomas skulle göra mål.

Thomas behövde bara vänta tio minuter till på sitt mål. Alessia Russo vinner boll på mittplan och lämnar över till Katie Zelem som serverar Leah Galton med en utsökt krossboll. Galton måttar inlägg och vid bortre stolpen är Thomas starkast.

Martha Thomas är starkast vid bortre stolpen och nickar in matchens första mål.

Mitt i första halvlek dubblas ledningen. Batlle hittar Thomas på kanten och högerytterns inspel är på väg att ge Russo öppet mål när Grace Fisk styr in bollen i eget mål.

West Ham har några reduceringschanser, ofta efter slarv i United. Oftast står Maria Thorisdottir i vägen och den gången hon inte gjorde det klev Mary Earps fram med en stor räddning.

Målskyttet avslutas kort efter paus. Russo gör det briljant till höger, då hon skakar bort tre spelare och sedan hittar Galton vid bortre stolpen.

Leah Galton är påpassligt framme på Alessia Russos inspel.

United har ytterligare en boll i mål, genom Russo efter hörna. Målet underkänns emellertid, då domaren hittade en billig frispark.

Massvis av byten följer sedan och rytmen i matchen dör ut. United har ett par bra chanser i slutskedet. Först när Signe Bruun elegant klackar fram till Kirsty Hanson och sedan när Hansons inlägg når Vilde Boe Risa, men 3-0 står sig matchen ut.

Mittbacken Maria Thorisdottir gjorde en mycket bra match, med åtskilliga skottblockeringar och flera viktiga brytningar.

I United gör mittbacken Maria Thorisdottir en mycket bra match, allra helst som hennes mittbackskollega Hayley Ladd var svag idag. På mittfältet dikterar Katie Zelem spelet. Martha Thomas imponerar också, framför allt i första halvlek. Med ett mål och en assist måste Leah Galton förstås framhållas medan Jackie Groenen och Ona Batlle också förtjänar beröm.

För United återstår nu bara Chelsea på bortaplan (söndagen den 7 maj) av säsongen 2021/22. Mest troligt kommer vi att sluta fyra, även om vi går in i sista omgången med en chans att sluta trea.