Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Brentford 3-0
Säsongen på hemmaplan avslutas på ett bra sätt

Manchester United tog en komfortabel 3-0 seger i den sista hemmamatchen för säsongen. Vi fick se Nemanja Matic och Juan Mata avtackas i deras sista matcher på Old Trafford där båda också stod för bra insatser. Utöver det så fick vi se en komplett insats från Cristiano Ronaldo som gjorde det mesta rätt under kvällen.

Efter några tveksamma inledande minuter så tog Manchester United tag i matchen, och släppte väl aldrig riktigt taget. Redan i den nionde matchminuten kom ledningsmålet genom Bruno Fernandes som på volley slog in sitt första mål på cirka två och en halv månad.

United fortsatte att ha greppet om matchen, och precis innan halvtid så hade Cristiano Ronaldo en boll i nät efter ett fint anfall och en fin passning från Juan Mata. Tyvärr så dömdes målet bort då Ronaldo var några millimeter offside, men portugisen skulle eventuellt få skriva in sig i målprotokollet.

Efter en dryg timme spelat så fick nämligen Ronaldo bollen på högerkanten, och efter att ha axlat bort Brentfords vänsterback Rico Henry så tog han sig in i straffområdet. Där skulle han sedan få sig en riktig tryckare av samma Henry och domaren pekade på straffpunkten. Fram gick såklart Ronaldo som skickade David Raya åt fel håll och drog in 2-0.

Precis efter att Nemanja Matic fått lämna planen till stående ovationer så fick Raphaël Varane göra sitt första mål som United-spelare när han på en hörna sparkade in 3-0 med högerfoten, vilket också blev slutresultatet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Behövde inte göra några allt för kvalificerade räddningar utan tog det han skulle.

Diogo Dalot: 5

Slog två bra bollar i början av matchen, en till Ronaldo som inte lyckades få iväg ett avslut och en till Elanga som också ledde till målet. Efter det så fick vi se den Dalot som vi känner igen där varje inlägg var typ tio meter för långt.

Victor Lindelöf: 6

Skulle säga att Lindelöf var bäst i backlinjen ikväll. Det var absolut inte felfritt men svensken gjorde en stabil insats.

Raphaël Varane: 6

Jag tycker att fransmannens försvarsspel var lite tveksamt idag, precis som resten av backlinjen. Fick äntligen göra sitt första mål som United-spelare vilket jag av någon anledning verkligen längtat efter.

Telles: 5

Positionsspelet var återigen ett problem för Telles som lämnar otroliga mängder yta på sin kant och nästan bjuder in Brentford att attackera via den. Det blev dock en assist för brasilianaren när han skickade in hörnan som Varane gjorde mål på.

Nemanja Matic: 7

Utbytt 71. Matic avslutade sin tid på Old Trafford med en mycket fin insats. Visade på ett lugn som de andra mittfältarna inte har och mot ett lag som Brentford så har han inga problem att ta sig fram i banan heller.

Scott McTominay: 5

Inte McTominays bästa match där han tappade lite för mycket boll. Det blir också väldigt mycket sidledspassningar från skotten då han sällan vågar slå bollar på djupet.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Avslutade det fina anfallet som gav United 1-0 målet, och det kändes som ett mycket viktigt mål för Bruno som haft en tuff period på sistone.

Anthony Elanga: 7

Utbytt 74. 1 assist. Öppnade otroligt piggt där han skapade problem för Brentford-försvaret, och redan i den nionde minuten fick hans konstanta löpande resultat när han skickade in en boll i Brentfords straffområde som Bruno Fernandes drog in på volley. Gick ned sig lite i andra halvlek men överlag så var det en bra insats från svensken.

Juan Mata: 7,5

Utbytt 75. Var faktiskt riktigt bra, vilket jag inte hade förväntat mig. Spanjoren visade i sin sista match på Old Trafford att han fortfarande besitter fin teknik, vilket han kunde utnyttja mot ett lag som Brentford som försvarar väldigt lågt. Fick sånär med sig en assist när Ronaldo hade en boll i nät i första halvlek, men portugisen var några millimeter offside.

Juan Mata tackar av publiken på Old Trafford en sista gång, och på planen stod han också för en mycket fin insats.

Cristiano Ronaldo: 8,5

1 mål. Kan ha varit portugisens mest kompletta match denna säsongen. Han var återigen bra i uppbyggnadsspelet, och det märktes att han var på spelhumör med några riktigt läckra klackar, där en sånär ledde till en assist när Juan Matas skott gick tätt utanför. Var millimeter från att göra mål redan i den första halvleken, men målet dömdes bort för offside. Till slut så skulle han dock få göra ett mål när han på egen hand fixade fram en straff som han säkert förvaltade.

Fred: n/a

Inbytt 71. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 74. Förtjänar inte att betygsättas.

Phil Jones: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.