Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag vill ha kvar Ronaldo / Maguire tillbaka / Rykten om Hannibals frånvaro

I fredagens nyhetssvep sammanfattar vi Ralf Rangnicks ord inför matchen mot Brighton & Hove Albion i morgon. Rangnick gjorde klart att lagkapten Harry Maguire är tillbaka och att beslut om han startar eller ej tas efter träning ikväll.

I övrigt inkluderar vi färska rykten om att Ten Hag trots allt vill få in Ronaldo i det nya lagbygget och uppgifter om att Rangnick inte var imponerad av Hannibals inhopp mot Liverpool. En rimlig förklaring till hans frånvaro i de senaste matcherna kanske?

Maguire tillbaka

Rangnick meddelade på dagens presskonferens att Harry Maguire är tillbaka i truppen till morgondagens match mot Brighton & Hove Albion. Beslut om han spelar eller ej tas efter dagens träning. Fred och Cavani fick speltid redan mot Brentford och är tillgängliga. Vidare meddelade Rangnick att Marcus Rashford är borta på grund av sjukdom. På twitter tas det emot positivt av vissa röster då han inte varit bra på senare tid. Även Eric Bailly är tveksam till spel.

I övrigt sa Rangnick att Brentford-matchen var en av de bästa under hans tid i United, “när vi ägde boll var vi mycket bra, kanske den bästa matchen från oss hittills med boll. Vi måste agera på samma sätt i de två matcher som är kvar”.

Han betonade också att spelarna hade “kul” senast och kändes avslappnade. “Så måste vi agera i varje match, det är vårt jobb. Allting var inte bra men vi hade mycket bra kontroll med boll”.

I övrigt fick Rangnick frågor om nästa säsong och när han och övriga ska prata om framtiden: “Vi kommer definitivt att prata i slutet av säsongen, men nu fokuserar vi på de sista matcherna precis som Erik (ten Hag) gör i Holland. Med en kombination av rätt värvningar och den kärna som är kvar, ser jag mycket positivt på vägen framåt. Vi kommer alla jobba hårt för det”.

På frågorna om varför Lingard inte byttes in mot Brentford och hyllades av publiken, sa Rangnick att det alltid är svåra beslut med tre byten. Beslutet togs att Cavani var rätt man för att komma in, “hade jag inte bytt in Edinson hade säkert någon annan sagt att det var respektlöst av mig att låta honom sitta på bänken i sista hemmatchen. Det är alltid beslut som ska tas, det är en del av spelet.”

Att säsongen varit svår och präglats av mycket skriverier tonade Ralf Rangnick ned. Han sa att han inte läst så mycket själv om vad som skrivs utan försökt koncentrera sig på sitt jobb.

Ten Hag vill ha kvar Ronaldo

The Telegraph gör gällande att Erik ten Hag, trots alla rykten på det motsatta, vill ha kvar Ronaldo nästa säsong i det nya lagbygget. Englit uppgift ska Ten Hag fundera över hur Ronaldo bäst ska utnyttjas i en remake av truppen. Minst en anfallare ytterligare kommer troligen att värvas.

Det spekuleras också i att Ronaldo kommer få höra att han inte kan räkna med att spela varje match. Vi tar uppgifterna med en nypa salt och lär få fortsätta följa nyhetsläget kring Ronaldo.

 

Rykten om Hannibals frånvaro

Alex Shaw på ESPN inkluderar Hannibal i nyhetssvep och ger en förklaring till varför den unge mittfältaren inte varit aktuell för spel i de senaste matcherna. Engligt Shaw så var inte Rangnick imponerad av hans inhopp mot Liverpool och särskilt inte av det gula kort han drog på sig. Efter matchen mot Liverpool har den unge tunisiern blivit utanför laget till förmån för bland annat Alejandro Garnacho och Alvaro Fernandez.

Rangnick ska alltså enligt dessa uppgifter inte varit imponerad till skillnad från Gary Neville som uttalade sig om att han var stolt över Hannibals glöd på planen.

I samma nyhetssvep kommer uppgiften att Ten Hag gärna vill värva Reims unge målgörare Hugo Ekitike. Dock verkar många andra, såsom Bayern München, vara intresserade av den 19-årige franske anfallaren.