Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Van der Gaag nära / Haaland till City / Toone nominerad till årets spelare

Tisdagen kommer med ett relativt kort nyhetssvep. Fabrizio Romano gör gällande att Ten Hags assisterande coach är allt närmare Manchester United. I nästa andetag twittrar Romano om att Erling Braut Haaland är klar för Manchester City efter att ha gått igenom en hälsoundersökning. Till sist men absolut inte minst, flera spelare är nominerade till utmärkelser i WSL, Ella Toone till årets spelare samt Katie Zelem och Alessia Russo för årets mål.  

Van der Gaag nära

Michell van der Gaag är nära att komma överens med Manchester United och ser således ut att fortsätta som assisterande coach till Erik ten Hag. Den 50-årige holländaren ses som en viktig pjäs i Ten Hags ledarstab och har själv ett förflutet som målfarlig mittback i bland annat PSV och Utrecht. Övergången väntas bli klar inom kort.

Haaland till City

Dagens stora nyhet i fotbollsvärden är förstås att Erling Braut Haaland sägs vara helt klar för Manchester City efter genomgången läkarundersökning. Ett uttalande från klubben säger att de är principiellt överens med Dortmund, och att en övergång sker den 1 juli. Haaland har tidigare ryktas även till Manchester United men det är inget han tycks ha övervägt på senare tid.

Pep Guardiola säger till Sky Sports att “alla vet om situationen” men betonar att han ännu inte kan prata om det hela.

Toone nominerad till årets spelare

Ella Toone har blivit nominerad till årets spelare i WSL. Hon har fint sällskap i en exklusiv skara där bland annat Arsenals Vivianne Miedema och Chelseas Sam Kerr ingår. Toone har under säsongen spelat totalt 29 matcher och gjort 9 mål och 8 assists. Den offensiva mittfältaren har hyllats för sina prestationer under säsongen.

Den 23-åriga engelskan skrev tidigare i höstas på ett nytt kontrakt med Manchester United fram till juni 2025. Under säsongen har hon också spelat 8 matcher för Englands landslag och lyckats göra 9 mål coh 4 assist.

Fler nominerade

Även Alessia Russo och Katie Zelem är nominerade till priser för årets mål i WSL. Zelem nätade direkt från hörna och lär ligga bra till. Månne är Russos mål ändå snyggare.