Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Jimmy Murphy Young Player of the Year 2022
Alejandro Garnacho prisas som säsongens unga spelare i Manchester United

Alejandro Garnacho har utsetts till Jimmy Murphy Young Player of the Year 2022, priset som går till säsongens unga spelare i Manchester United.

Garnacho, som är född i Spanien men har argentinska rötter, har gjort en mycket bra säsong. Det har bland annat sett honom belönats med en debut i a-laget.

Under säsongen har Garnacho mestadels växlat mellan Uniteds olika ungdomslag. På vägen till kvällens FA Youth Cup-final har han bidragit med fem mål och tre assists. Totalt under säsongen har han spelat 36 matcher (varav 27 från start) för Uniteds olika ungdomslag. Han har bidragit med 17 mål och 8 assists.

Garnacho kommer att få priset ikväll, före FA Youth Cup-finalen, med Uniteds akademichef Nick Cox och lagkapten Harry Maguire som prisutdelare. Det är akademiledarna som utser pristagaren.

Nick Cox, akademichef, säger:

Alejandro har haft en fantastisk säsong och förtjänar verkligen det här erkännandet.

Det har funnits ett antal U18-spelare som har presterat exceptionellt under säsongen. Att nå en FA Youth Cup-final är en fantastisk prestation, så det var inget enkelt beslut att fatta.

Alejandro har visat fantastisk bestämdhet från dagen han kom hit från Spanien, mitt i en pandemi. Han har anpassat sig extremt bra till livet i Manchester och fortsätter att utvecklas på planen varje dag.

Att han fick göra sin a-lagsdebut förra månaden var kulmen av ett mycket stort arbete från Alejandro själv, hans familj och en dedikerad grupp av akademiledare. Att han blev uppkallad till Argentinas landslag är ännu en indikation på de framsteg som han har gjort den här säsongen.

Han står kvar med fötterna på jorden sett till allt han har uppnått det här året och vi vet att han kommer att fortsätta växa inom vårt utvecklingssystem för de unga spelarna.

Priset till årets unga spelare i United är döpt efter Jimmy Murphy. Den före detta tränaren i United var Sir Matt Busbys högra hand och då även huvudansvarig för utbildningen av klubbens unga spelare.

Tidigare vinnare av priset inkluderar Norman Whiteside, Mark Hughes, Ryan Giggs, Paul Scholes, Bojan Djordjic och Marcus Rashford.

Förra året gick priset till Shola Shoretire och året dessförinnan till Anthony Elanga.

Vi gratulerar Alejandro Garnacho till priset som årets unga spelare i Manchester United!