Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Flera spelare saknas / Whatsapp med Ten Hag / Ingen årets spelare-gala

Ralf Rangnick har idag hållit presskonferens inför säsongsavslutningen mot Crystal Palace på söndag. Tysken säger att United har flera spelare som missar matchen, utan att avslöja vilka. Vidare berättar han att han har varit i kontakt med Erik ten Hag.

Utöver Rangnicks presskonferens blir det transfernytt om Zidane Iqbal och nominerade damlagsspelare. Dessutom tar vi upp att det inte blir någon Player of the Year-gala.

Rangnicks presskonferens

Lagnyheter

”Tyvärr har vi ganska många spelare som saknas,” säger tysken utan att vilja precisera vilka.

I tillägg finns frågetecken på några spelare, som kommer att rätas ut först efter morgondagens träning.

  • Luke Shaw blev igår pappa för andra gången och kommer att missa morgondagens träning, trots att det var tänkt att han skulle medverka då.
  • Phil Jones och Jadon Sancho lämnade fredagens träning i förtid, då de hade problem.
  • Alejandro Garnacho har varit sjuk men var tillbaka i träning idag. Återstår att se om han är i tillräckligt bra skick för att spela.
  • Rangnick delgav informationen om Garnacho på en fråga om någon från laget som vann FA Youth Cup kan vara med på söndag. Någon annan spelare nämnde han inte.

Rangnick tror alltjämt att United kommer att kunna matcha en stark startelva och avsluta säsongen positivt. Han är säker på att spelarna vill visa att de är bättre än mot Brighton och kvalificera sig för Europa League istället för Europa Conference League.

United ligger sexa inför söndagens säsongsavslutning. Seger mot Crystal Palace garanterar således att United tar den sista Europa League-platsen. Vid oavgjort eller förlust för United går West Ham förbi om de bortabesegrar Brighton.

Erik ten Hag

”Vi har varit i kontakt via Whatsapp. Förhoppningsvis har vi möjligheten att träffas, antingen under helgen eller senast på måndag morgon. Jag ser fram emot att träffa honom personligen och lära känna honom.”

Rangnick tycker att det finns en bra grund med högklassiga spelare i United. Han hoppas att de flesta av dessa är kvar nästa säsong. Med rekrytering av spelare som har rätt kvalitet och mentalitet kan laget nå toppen igen. Det kanske inte kan ske över ett transferfönster men över två eller tre.

Planinvasioner

Den senaste tiden har vi haft åtskilliga planstormningar i England. Rangnick tycker att det är okej så länge publiken gör det för att fira. Däremot är det givetvis inte okej om åskådare ger sig på spelare eller ledare.

Om tiden som Unitedmanager

Rangnick påstår att hans lag var bra fram till förlusten mot Atlético Madrid och han hävdar att laget efter den matchen tappade energi och självförtroende. Dessförinnan menar han att defensiven hade stabiliserats. Det fanns även några matcher där laget gjorde mål och spelade bra. (Inför hemmamatchen mot Atlético hade United bara gjort fler än ett mål i sex av nitton matcher under Rangnick, trots ett mycket beskedligt spelschema.)

Att det har gått så dåligt efter Atlético menar han beror på självförtroende, mentalitet och lagkänsla.

Ingen årets spelare-gala

Manchester United har ställt in sin årliga Player of the Year-gala, rapporterar James Ducker på Telegraph. Anledningen ska vara att klubben kände att det skulle vara skämmigt efter den miserabla säsongen.

Det hela ter sig dock väldigt dumt. Herrlaget har förvisso en miserabel säsong bakom sig medan damlagets insats var medioker. Däremot har United ungdomslag, både på herr- och damsidan, som har presterat mycket bra under säsongen. Det är trist att de inte uppmärksammas på en gala.

Ducker menar att det fortfarande finns en möjlighet för någon form av hyllning i mindre format, men det återstår att se.

Iqbal imponerar på Preston

Manchester Uniteds ungdomsspelare har den här säsongen tränat med diverse olika a-lag i England, Detta på ett initiativ från Justin Cochrane, som är utvecklingschef i United. Under detta program tränade Zidane Iqbal med Preston North End. Irakiern ska ha imponerat på Championshipklubben och det spekuleras nu om ett möjligt lån under nästa säsong. Uniteds plan uppges emellertid vara att Iqbal ska bli kvar i United under höstsäsongen. Så det är mer något att hålla koll på inför januarifönstret.

Unitedspelare nominerade

Alessia Russo och Ella Toone har nominerats till PFA Fans’ Player of the Year Award.