Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Pogba allt närmare Juventus / Ronaldo missar säsongsavslutningen / Bentley i blickfånget

Lördagens nyhetssvep inkluderar en rapport om att Paul Pogba är allt närmare Juventus. Säkert är sedan tidigare att han gjort sitt i United. I övrigt rapporterar vi om att Ronaldo missar säsongsavslutningen samt att den unga målvakten Fran Bentley jagas av flera klubbar. I morgon stundar säsongsavslutning även för herrarna, vilket nog många tycker är skönt. 

Pogba allt närmare Juventus

Pogbas utträde ur United har varit på tapeten länge men de senaste veckorna kommer att fler rapporter om att han är nära Juventus. Enligt footballitalia har Pogba och Juventus nu kommit överens om ett treårskontrakt värt 10 miljoner euro per säsong och därtill bonusar för prestation.

Tidigare har även Paris, Real Madrid och Manchester City varit intresserade av Pobga som nu alltså ser ut att återvända till Juventus dit han kom 2012 från Manchester United som sedan värvade tillbaka honom 2016.

Ronaldo missar säsongsavslutningen

Laurie Whitwell kommer med uppgiften att Cristiano Ronaldo missar morgondagens avslutning i Premier League mot Crystal Palace. Det ska röra sig om en skada i höftmuskeln. Ronaldo lär ändå sluta som Uniteds bästa målskytt denna säsong med 18 fullträffar på 30 matcher i Premier League.

Erik ten Hag uttalade sig tidigare i veckan om att att han ser mycket fram emot att jobba med Ronaldo. För Ronaldo väntar härnäst spel  i Nations League med Portugal den 3 juni.

Bentley i blickfånget

Uniteds unga målvakt Fran Bentley har denna säsong varit utlånad till Bristol City i Women’s Championship. Nu rapporteras flera klubbar i WSL vara intresserad av den 20-åriga engelskan, bland dem West Ham och Brighton. Även Bristol City sägs vara intresserade av att värva Bentley från United.

Bentley spelade 22 matcher under årets säsong och höll nollan 10 av dessa. Hon fick också pris för årets unga spelare. Bristol City slutade på en tredjeplats i FAWC.

Garnacho åter i Argentinas landslag

Alejandro Garnacho är uttagen till Argentinas U20-trupp som ska spela i turneringen Maurice Revello med start senare i maj. Garnacho är en av de unga talanger vi tror mycket på inför kommande säsonger och han prisades bara för någon vecka sedan som årets unga spelare i United.

Kommunikationschef lämnar

The Times rapporterar att pressansvariga Karen Shotbolt som figurerat bredvid många stora tränare på presskonferenser under åren i Manchester United nu lämnar sin post. Det är ytterligare en i raden av medarbetare runt klubben som väljer att sluta.