Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Edinson Cavani lämnar Manchester United

Manchester United förlorade under eftermiddagen säsongens sista match när Crystal Palace blev för svåra nere i London. För Edinson Cavani blev tillställningen den sista i Unitedtröjan, detta bekräftades tidigare under dagen. 

Uruguayanens sista framträdande i Manchester United blev inte vad varken han eller hela laget hade hoppats på. För Cavanis del löper nu kontraktet ut och vad som väntar härnäst för 35-åringen återstår att se. Eventuellt har han ett sista kontrakt i sig ute i Europa eller återvänder han hem till Sydamerika.

Vad gäller säsongen 2021/22 för Cavanis del så går det inte säga annat än att det har varit ett misslyckande. I ligaspelet har det endast blivit 763 minuters speltid, fördelat på 15 matcher. Den totala målskörden uppgår endast till två mål.

Förhoppningarna på Cavani inför säsongen fanns nog där hos många, detta efter att totalt gjort 17 mål föregående säsong. Cristiano Ronaldo kom som bekant in i augusti och ruckade på hierarkin längst fram. Men skador och ibland mystisk frånvaro från uruguayanens sida fick de flesta att inse att det inte skulle bli någon särskilt lyckad säsong till slut.

Vad som i alla fall är säkert är att vi alltid kommer ha hans hattrick mot Southampton och chippen från halva planen mot Fulham att minnas tillbaka på med glädje.

Cavani anslöt till United under sommarens deadline day 2020 och gjorde 19 mål på 59 matcher för klubben.

Vi tackar Edinson Cavani för tiden i Manchester United och önskar honom lycka till framöver!