Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United 1-0
Ett ovärdigt slut på en ovärdig säsong

Manchester United var inte alls lika patetiskt dåliga idag som senast det begav sig. Det räckte emellertid inte till någonting borta mot Crystal Palace. Därmed avslutades den sämsta Manchester United-säsongen sedan 1980-talet med ännu en förlust.

United avslutar säsongen med fyra förluster och bara en vinst på de sex avslutande matcherna.

Att den nya bossen Erik ten Hag var på plats på Selhurst Park var inget som fick Unitedspelarna att hitta några extra krafter. Ingen kan ha imponerat på den nya managern. Däremot var det några som sänkte sina aktier ytterligare.

Men David Moyes är David Moyes, så förlusten till trots blir det Europa League nästa säsong. I andra nyheter är Uniteds unika trippel från 1999 alltjämt unik.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Gjorde sitt jobb.

Diogo Dalot: 4

Varnad. Visade vid målet att han inte kan spela försvarsspel. Bidrog heller inte med mycket offensivt.

Victor Lindelöf: 4,5

Varnad. Försvarar svagt vid flera tillfällen, bland annat i samband med målet.

Harry Maguire: 5

Minst dålig i backlinjen idag.

Alex Telles: 4,5

Rapporter indikerar att Erik ten Hag satt på läktaren och var irriterad på det försök till fotbollsspel som utfördes av Telles. Jag förstår Ten Hag, även om Telles inte var allra sämst i laget den här dagen.

Scott McTominay: 3

För allra sämst i laget, det var Scott McTominay. Missade enkla passningar, spelade ovårdat och såg allmänt ut som allt annat än jag föreställer mig att Ten Hag vill att en mittfältare ska vara.

Fred: 5

Utbytt 75. För mig är det obegripligt att Fred blev utbytt. Inte så att brassen var bra på något sätt, men han var klart bättre än mittfältskollegorna McTominay och Fernandes.

Hannibal: 6

Utbytt 62. Varnad. Inledde svagt och passningarna var antingen för långa eller för korta. Att han skulle bli varnad i sin första a-lagsmatch från start var en självklarhet. Var samtidigt den i laget som ville mest och det var flera gånger tonåringen Hannibal som manade på sina lagkamrater. Började på allvar komma in i matchen i andra halvlek och letade sig ständigt in på farliga ytor. Blev då utbytt, för vi kan inte få ha något som är bra. (Förtjänade kanske ett lite lägre betyg men vi är alltid snälla mot debutanter.)

Bruno Fernandes: 4

Varnad. Passningen som skapar Palaces mål är närmast att betrakta som kriminellt dålig.

Anthony Elanga: 5

Tämligen meningslös idag. Symboliserat av det mycket tama avslutet i slutet (där det förvisso blev avblåst för offside).

Edinson Cavani: 4

Helt meningslös idag. Charlie McNeill hade förmodligen inte varit bättre idag. Men det hade varit roligare att se McNeill spela. Ett lite plus vill jag ändå ge Cavani, nämligen för att han gick in och skyddade Hannibal i samband med varningen. Då såg han ut som den Cavani vi lärde oss att älska förra säsongen. Tyvärr kommer den här säsongen att vara den som talar högst när vi minns tillbaka på Cavanis Unitedkarriär.

Juan Mata: 5

Inbytt 62. Ett sista obegripligt byte från Ralf Rangnick. Förändrade ingenting.

Shola Shoretire: n/a

Inbytt 75. Fick känna på Premier League-fotboll i en kvart. Alltid något.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 79. Nådde sånär fram till bollen framför öppet mål. Får förhoppningsvis spela på riktigt när Erik ten Hag tar över.


Like Phil and Gary Neville,
Have you ever won the treble?
HAVE YOU FUCK!